REKLAMI GEÇ

Ak Parti’ye sert eleştiriler

Ak Parti’ye sert eleştiriler

45 Sivil toplum örgütünün oluşturduğu Denizli Demokrasi ve Hukuk Platformu, bugün bir açıklama yaparak Ak Parti hükümetine sert eleştiriler yöneltti. Yapılan ortak açıklamada, “Evinde milyon dolarlar çıkanlar masum, hizmet camiası suçlu… 700 binlik saatler masum hizmet camiası suçlu… Ergenekon ve Balyoz sürecinde kahraman olan savcı ve hakimler şimdi hain ilan edildiler” denilerek hükümete sert eleştiriler yöneltildi.

/ DENİZLİHABER / 29 Ocak 2014 Çarşamba, 12:25

Denizli’de 45 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Demokrasi ve Hukuk Platformu, Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Yapılan açıklamanın hedefinde 17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından Gülen cemaatine yönelik sert açıklamalar yapan hükümet ve Başbakan Erdoğan vardı.

Platform adına açıklamayı Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Başkanı Erdem Aydın okudu. Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Alim Müsveddesi” eleştirilerine sert tepki gösterdi.

Aydın, “Diller öylesine pervasızlaşmış ki; ömrü hayatında dünya zevki namına bir şey bilmeyen, kendini insanlığın ilahi nefhayla buluşmasına vakfetmiş bir dertli sineye ‘İçi boş kalbi boş bir alim müsveddesi’ gibi kapkara cümleler kurabiliyordu. En yetkili kişiler tarafından milletimizin yüz akı haline gelmiş, Türk okulları, bir örgütmüş gibi dünyaya tanıtılmaya çalışılıyor ve büyükelçiler nezdinde karalamayla ilgili emirler veriliyor. Bu hadise bir akıl tutulmasından başka ne ile açıklanabilir?” dedi.

PARALEL YAPI VAR AMA ADRES YANLIŞ!
Aydın, hükümetin bir dönem Ergenekon ve Balyoz operasyonları döneminde kahraman ilan ettiği hakim ve savcıları, yolsuzluk operasyonlarının ardından hain olarak nitelendirdiğini belirterek, “Ucuz hesaplar uğruna yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden, kardeşlik hukukumuzu zedeleyen davranışlardan ve açılan bu yarayı daha fazla derinleştirmekten vazgeçelim. Ortada bir örgüt var doğru, ortada bir çete var doğru, ortada bir KCK, bir PKK var doğru, ortada bir paralel devlet, bir komplo var bu da doğru. Tespitler doğru da adres yanlış adres” diye konuştu.
Hükümetin Gülen cemaatine yönelik sert tutumu ve kamudaki görevden almaları da eleştiren Aydın, “Evinde milyon dolarlar çıkanlar masum, hizmet camiası suçlu… Haklarında onlarca kanıt ve mahkeme kararı olan insanlar için uygulanan masumiyet karinesi, hizmete gelince değil rafa kaldırma, ayaklar altına alınıyor. 700 binlik saatler masum camia suçlu… 29 yaşında devlet tarafından sonsuz itibar gören, hayırseverlikle taltif edilenler masum, hizmet haşhaşi, bünyeye sirayet eden virüs. Yolsuzluğun ve rüşvetin kanunlarımızda suç olmaktan çıkarıldığını öğrenememiş savcılarımız, hakimlerimiz oradan oraya sürülüyorlar, tehdit alıyorlar hakaretlere maruz kalıyorlar. Oysa Ergenekon ve Balyoz sürecinde onlar birer kahramandı. Ama birilerine dokununca hain ilan edildiler” dedi.

Yorumlar

Mehmet   -  Bağlantı 31 Ocak 2014, 09:21

Ahmedim,Sen 10 yıldır inandın,bırakta bundan sonra da bu millet doğruları gördükten sonra bari inansın,herşey ortada nerden nereye…saygılarımla

ahmet   -  Bağlantı 29 Ocak 2014, 19:05

10 sene her yere yerleştınız çok guzeldı ulkeyı beraberce hallettınız madem hukumet yanlış yapıyor 10 senedır kaset yapacağınıza çetele tutacağınıza yanlışları kayıt altına alacağınıza hatayı elınızlle dılınızle halınızle duzeltseydınız ya menfaat gıdınce defterler acıldı ınanmıyor bu halk sıze

ali   -  Bağlantı 29 Ocak 2014, 16:41

Ben size ne diyeyim. Bir olup ülkeyi felakete sürüklediniz. Cemaat masum görünüp makam mevki sahibi olup, makam ve yetkisini kullandığı devlete hiyanet etti. Orduya kumpas kurdu, sahte delillerle insanların hayatlarını kararttı, polisleri, savcıları devlet yerine cemaate çalıştı. Cemaatin de masum olmadığı iyice gün yüzüne çıktı. Masum insanları nasıl kullandığı, gençleri evlerde Allah rızası için barındırmadığı tescillendi. Hakim ve savcıları, polisleri tarafına niçin çekmeye çalıştığı daha iyi anlaşıldı. Cemaatin bazı üst kesimleri keselerini doldurdu. AKP’de iktidarını korumak ve ayakkabı kutularını doldurmak için olan bitene göz yumdu. Menfaatleri çakışana kadar. İkisi de dini çıkarlarına alet etti. Maşallah şimdi ikisi de mağdur. Biraz vicdan diyorum. İkinizin aç gözlülüğü yüzünden bu vatandaşlar mağdur oldu yoksulluk çekiyor, hapislerde yatıyor, atanamadılar, yaşamlarını, gözlerini, işlerini ve kariyerlerini kaybettiler. Ülke el aleme rezil oldu. Allahtan biraz korkuyorsanız gerçek mağdurları görün artık. Bir RTE ve Fethullah uğruna bu ülkeyi mahvetmeyin, insanların vebal ve günahlarını almayın.

horozigo   -  Bağlantı 29 Ocak 2014, 14:26

10 yıldır destek verdiyse ömür boyu destek verecek değil ya yanlış yaptığındada bunu söyleyecek kadar erdem sahibi insanlar bence takdire şayan bir durum sonuçta takım tutmuyoruz

s.a   -  Bağlantı 29 Ocak 2014, 13:45

10 yıldır oy verdiniz ozaman sıkıntı yoktuda şimdimi sıkıntıoldu. güldürmeyin beni.kırın bakalım birbirinizi))))

yunalg   -  Bağlantı 29 Ocak 2014, 12:38

enteresan olan evlerden cikan paralar,celik kasalar,para sayma makineleri soruldugunda bu kisilerin tek dedigi yolsuzluk yapan varsa cezasini ceker oluyor ama nedense gorev yapmak isteyen savcilar polisler hakimler vs bir yerlerden bir yerlere surgun ediliyor .bundaki hikmet nedir acaba?haklarinda acilmis en ufak bir sorusturma olmayan bu polisleri ,savcilari,hakimleri hangi anayasa maddesine istinaden veya hangi kanuna gore yerlerinden edildigini anlatan bir akl-i selim akp li de yok dogrusu…zaten parti icindeki huzursuzluktan da belli olduguna gore bunun izahatini kendi iclerine de yapabilmis degiller.secim atmosferine girilirken hala daha oylarinin %50 nin uzerinde oldugunu iddia etmeleri ve her meetinglerinde bir yerlere bagirarak cagirarak elde delil olmadan kara propagandalar yaparak yuz ifadelerinin sertligine da bakarak diyebilirim ki bu akp benim gecmiste oy verdigim akp degil….simdiden oyumu nereye VERMEYECEGIM belli,oyumun nereye olacaginin kararini vermek icinse 60 gun daha zamanim var….iktidar herkesi icine alan herkesi kucaklayandir .iktidarin basi da oyle olmak zorundadir….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı