REKLAMI GEÇ

Denizli dünyaya örnek olacak

Denizli dünyaya örnek olacak

Denizli Koruyucu Aile Derneği tarafından yürütülen “Her Çocuk Özeldir” isimli proje dünyaya açılıyor. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan proje kapsamında çalışmalarını sürdüren Denizli Koruyucu Aile Derneği Belçika, Çek Cumhuriyeti ve Litvanya’dan 10 uzmanı ağırlıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 5 Mart 2016 Cumartesi, 15:17

Denizli Koruyucu Aile Derneği’nin, Türkiye’de ve ülke dışındaki koruyucu aileleri sorunları paylaşıp, çözüm arayabilecekleri bir platformda buluşturmayı amaçladığı “Her Çocuk Özeldir” adlı projesi hayat buldu. Türkiye Ulusal Ajansı’nın da desteğini alan proje kapsamında çalışmalar başladı.

denizli-koruyucu-aile-dernegi-dunyaya-acılıyor-ic

YABANCI UZMANLAR DENİZLİ’DE AĞIRLANIYOR
Proje eğitim çalışmaları kapsamında Denizli’ye davet edilen Belçika, Çek Cumhuriyeti ve Litvanya’dan 10 uzman, Denizli Koruyucu Aile Derneği ile ortak çalışma yürütüyor. Belçika’dan 3, Çek Cumhuriyeti’nden 4 ve Litvanya’dan 3 sosyal hizmet uzmanı, sosyolog ve travma çözüm uzmanını Denizli’de ağırlayan Denizli Koruyucu Aile Derneği, projenin dünyaya tanıtımı için önemli bir adım attı.

KORUYUCU AİLE SİSTEMİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR
Proje hakkında bilgi veren Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı Ayfer Doğan, oluşturdukları “Her Çocuk Özeldir” projesinin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildiğini belirterek, “ERASMUS + yetişkin eğitimi programı içerisinde yer alan projemize Belçika, Çek Cumhuriyeti, Litvanya ortak oldu. Proje kapsamında koruyucu aile sistemini yaygınlaştırmak amaçlanıyor. Ayrıca koruyucu ailelerin yaşadığı sıkıntılar konuşulacak ve çözüm bulunacak. Yani Türkiye dışındaki aileler neler düşünür, neler yapar, ne gibi zorluklarla uğraşır ve bunlara nasıl çözüm bulunuru tartışacağız, deneyimlerimizi paylaşacağız” dedi.

denizli-koruyucu-aile-dernegi-dunyaya-acılıyor-1

Projenin iki yıl süreceğini belirten Başkan Doğan, “ İlk toplantı Denizli Koruyucu Aile Derneği’nde gerçekleştiriliyor. Toplantı 4 gün sürecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı