REKLAMI GEÇ

Eğitim camiasını çileden çıkaran paylaşım

Eğitim camiasını çileden çıkaran paylaşım

Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Çamlıbel’in Facebook hesabında yaptığı paylaşım eğitim camiasında büyük tepkilere yol açtı. Müdür Çamlıbel’in Facebook sayfasında yazdığı “İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık. Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız” diye başlayan paylaşımı kısa süre içerisinde yayıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2017 Perşembe, 16:32

İl Milli Eğitim Şube Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı ve bazı okul müdürü ve müdür yardımcılarının da beğeni yaptığı paylaşım, Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay tarafından gündeme taşındı. Özbay düzenlediği basın toplantısı ile Çamlıbel’in paylaşımını “Rezalet” ve “Cumhuriyet düşmanlığı” olarak nitelerken, Çamlıbel hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti, Denizli Valiliği’ni ve Cumhuriyet Savcılığını göreve davet etti.

MÜDÜR ÇAMLIBEL’İN PAYLAŞIMI
Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Çamlıbel’in sosyal medyada yaptığı paylaşımın tam metni şöyle:
“İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık. Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız. Ya sandıkları patlatıp Osmanlı’nın torunları olarak masaya yumruğumuzu vurup sahaya ineceğiz ya da bir 90 yıl daha sürünmeye devam edeceğiz. Ne diyordu İmam-ı Şafi Hazretleri, ‘Fitne zamanı, düşman oklarını takip edin, o sizi Hakka götürür.”

“HASTALIKLI DÜŞÜNCE”
Şube Başkanı Kadem Özbay’ın gerçekleştirdiği basın toplantısında şube yöneticileri Peral Kurt, Kadir Yıldırım, Fatma Türker ve Kevser Bölükbaşıoğlu’da hazır bulundu. Bu hastalıklı düşüncenin bir kişinin şahsi hastalığından kaynaklanmadığını, bir grup üzerinde yaygınlaştığını belirten Özbay, 94 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nde farklı görüş ve düşünceler bir arada varlığını sürdürmüştür. Bundan sonra da sürdürecektir. Ancak bugünün Türkiyesi’nde birlikte yaşamamıza ve Cumhuriyetimize kastedecek pek çok gerici, bölücü ve ayrıştırıcı söylemle maalesef karşı karşıya kalmaktayız. Mesaj ilk bakışta bir şube müdürü tarafından yalnızca kendi düşüncesini ifade etmek için paylaşılmış gibi görünse de biraz araştırıldığında bu hastalıklı düşüncenin bir grup üzerinde yaygınlaştığı kolayca anlaşılmaktadır. Ne yazık ki sosyal medya üzerinde bu ve benzeri paylaşımlarda adeta bir saadet zinciri oluşmuştur. Korkarız ki yapılmak istenen Cumhuriyet düşmanı bu zihniyeti olağanlaştırmak ve yasalmış izlenimi yaratarak paylaşılmasını arttırmaktır” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM’İN İŞGALCİLERİ”
Türkiye Cumhuriyeti’ni işgal devleti, Cumhuriyet kazanımlarını da sömürü olarak gören bir grubun, Milli Eğitimin önemli kademelerini işgal ettiğini belirten Özbay, Bu kişiler 94 yıl önce ulusal kurtuluş mücadelesi sonucu ilan edilen Cumhuriyeti, Önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ulusumuzu işgalci olarak gösterebilecek kadar aymazlaşmışlardır. Halkı kin ve düşmanlığa adeta iç savaşa sürükleyici bu tür söylemlerin eğitimin içerisindeki kişiler tarafından ortaya atılması da en acısıdır” diye konuştu.

“NEREDE BU FETÖ’CÜ MÜDÜRLER?”
15 Temmuz darbe girişiminden sonra birçok kamu emekçisinin sosyal medya hesaplarının inceleme altına alındığını, muhalif olduğu bilinenlerin yazdığı kelimelerde ve paylaşımlarında suç unsurları arandığını kaydeden Özbay, İlimizde de bu kapsamda aylar önce açığa alınmış, hala durumuyla ilgili somut açıklama yapılmamış birçok kamu emekçisi bulunmaktadır. Ancak her nedense siyasetin üst kademelerinde ve özellikle Denizli milli eğitiminde önemli görevlerde bulunan kişiler içerisinde FETÖ ile ilişkili neredeyse hiç kimse tespit edilememiştir. Esasında geçmişindeki ilişkilerini gizlemek isteyen bu kişiler siyasal iktidarın karşısında olduğunu düşündüğü herkese ve her değere saldırarak kendilerini korunaklı kılmak istemektedirler” dedi.

MAKAM SAHİPLERİ SORUMLU OLMALI”
Son yıllarda sosyal medya ve iletişim araçlarında söyledikleri ve yazdıkları nedeniyle muhalif olan bir çok kamu emekçisinin soruşturmalarla yıldırıldığını ifade eden Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, “16 Nisan’da yapılacak olan referandum hakkında herkes özgürce düşüncesini ifade edebilmelidir ve oyunu kullanabilmelidir. Evet demek ne kadar demokratik bir haksa hayır demek de tüm yurttaşlarımızın en demokratik hakkıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı