REKLAMI GEÇ

Denizli Gazeteciler Cemiyeti, Ege Gazeteciler Federasyonu’nun üyesi oldu

Denizli Gazeteciler Cemiyeti, Ege Gazeteciler Federasyonu’nun üyesi oldu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 2. Olağan Genel Kurulu Fethiye’de yapıldı, Genel Başkan Nuri Kolaylı güven tazeledi. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda ise Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin Ege Gazeteciler Federasyonu’na üyeliği oybirliğiyle kabul edildi. DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu’na yedek üye olarak girdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2017 Pazartesi, 15:25

Türkiye genelinde 8 federasyon ve bu federasyonlara üye 93 Gazeteciler Cemiyeti ile basın meslek kuruluşunun üst çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun genel kuruluna 112 delege katıldı. Divan Başkanlığı’nı Gazeteciler Cemiyeti (Ankara) Başkanı Nazmi Bilgin’in yaptığı genel kurulda divan başkan yardımcılığına BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, divan üyeliklerine de Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ile Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen seçildi.

Kongrenin açılışında konuşan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, medya sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekti. Gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan medyanın, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminde önemini açıkça ortaya koyduğuna dikkat çeken Kolaylı, “Tüm gücüyle darbe girişiminin karşısında duran Türk basını, darbenin engellenmesinde çok önemli rol oynadı. Bu nedenle basının günümüzde var olan sorunlarının çözülmesi, geniş kitlelerin doğru, tarafsız ve hızlı haber almasının önü açılmalıdır” dedi.

Kolaylı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz, basın-medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki düzenleme zorunluluğundan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu’nda yeniden yapılanmaya kadar bir dizi yenilik, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile belirlenmeli ve uygulanmaya konulmalıdır. Basın, uzun yıllar hep özgür olma mücadelesi vermiştir. Özellikle 12 Eylül döneminde büyük baskılar yaşanmıştır. Günümüzde de, Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu’nun bazı maddeleri ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler içermektedir. Gazeteciler yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle yargılanabilmektedir. Bu durumun sona erdirilmesi ve basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması gerekmektedir.”

Konuşmasında medya sektöründeki çalışma koşullarına, gazetecilerin yıpranma hakkına, mesleki düzenleme ihtiyacına, televizyon yayıncılığı ve sorunları ile internet yasasına da değinen TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Konuşmamın sonunda demokratik, laik, çağdaş hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sektörümüze ilişkin düşüncelerine vurgu yapmak istiyorum. Şöyle diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk; basın, milletin müşterek sesidir. Başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir” diye konuştu.

Genel Başkan Kolaylı’nın konuşmasının ardından yönetim ve denetim kurulu raporları ile bilanço görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. TGK Genel Kurulunda son olarak seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Nuri Kolaylı güven tazeledi ve yeniden genel başkan seçildi.

Kongreden önce yapılan Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda ise Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin TGK’ya bağlı federasyonlardan Ege Gazeteciler Federasyonu’na üye olması oy birliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul’da Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, Başkan Yardımcısı Muhammet Karaçay, Genel Sekreter İskender Doğan, Sayman Mesut Güler ve Yönetim Kurulu üyesi Cenk Öztürk temsil etti. DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu’ne yedek üye olarak seçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı