REKLAMI GEÇ

Denizli, İstanbul’da tanıtılıyor

Denizli, İstanbul’da tanıtılıyor

Denizli sivil toplum kuruluşlarının katkıları ve Egeliler Birliği Derneği tarafından düzenlenen, “Denizli Tanıtım Günleri” etkinliği, İstanbul Taksim Metrosu Sergi Salonu’nda başladı.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2010 Salı, 16:14

Egeliler Birliği Derneği tarafından organize edilen “Denizli Tanıtım Günleri” etkinlikleri açılış törenine; Denizli Valisi Yavuz Erkmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, Egeliler Birliği Başkanı Hüseyin Reşit Öz, DENBİR Başkanı Hasan Yalınkaya, İstanbul Buldanlılar Derneği Başkanı Rahmi Terzioğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Caddesi’ndeki Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen protokol üyeleri ve katılımcılar, başta Zeybek olmak üzere yöresel halk oyunları eşliğinde Taksim Meydanı’na kadar yürüdü. Denizli’nin tüm ilçelerinin isminin yazıldığı pankartlar ve yerel kıyafetlerle yapılan yürüyüş, vatandaşların büyük ilgisini gördü.

Heyet daha sonra Denizli ürünlerinin tanıtılacağı sergi açılışını yapmak üzere Taksim Metrosu’na geçti. Buradaki açılış törenine de ilgi yoğun oldu. Serginin açılışı Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından davetliler ve vatandaşlar, Denizli ürünlerinin sergilendiği stantları gezdi.

Törenin ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Egeliler Birliği Başkanı Hüseyin Reşit Öz, Egelilerin birlik ve beraberlik içinde kaynaşmalarını sağlamak için çalıştıklarını söyledi. Denizli Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hasan Yalınkaya da dernek faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, Denizli’de eğitimin üst sıralarda olduğunu, bu yıl 700 öğrenciye burs verdiklerini belirtti.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de Denizli’nin makus talihinin artık değiştiğini söyleyerek, Denizli’yi dünyanın en güzel kenti yapma amacında olduklarını ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kıta özelliği gösteren bir ülkede yaşadığımızı söyleyerek, her bölgenin kendine göre özellikleri ve farklılıklarının bulunduğunu, Denizli’nin de dünyada olmayan özelliklere sahip olan bir şehir olduğunu belirtti.

Vali Yavuz Erkmen, Denizli için çok özel bir günün yaşandığını ifade ederek, “Denizli bugün ülkemizde çok önemli bir sanayi kenti ve turizmde öne çıkmış bir il. Denizli’ye hizmet vermekten dolayı gurur duyuyoruz. Denizli insanları çalışkan ve heyecan dolu. Binlerce yıldır dokuma kültürünü bugünlere taşımış durumda. Yılda 2 milyar doların üzerinde tek başına ihracatı gerçekleştiriyor. Son yıllarda kablo, metal ve cam gibi eşyaların üretilebildiği, tarımda çok iyi yerlere gelindiğini görüyoruz. Yılda 2 milyonun üzerinde yerli ve yabancı misafiri orada ağırlıyoruz. Amacımız kentimizin çok daha fazla yerli ve yabancı turist almasıdır. Bu bakımdan tanıtım günleri Denizli’nin özelliklerini yansıtması, gerek Denizlili olup da burada yaşayan tüm dostlarımızla burada buluşulması, onları heyecanlandırması anlamında önemli olduğu kadar aynı zamanda, İstanbul’da yaşayan insanlara Denizli’yi tanıtım anlamında da önem taşımaktadır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, PAHOY ekibi tarafından halk oyunları gösterisi ile Denizli el sanatları ürünlerinin tanıtıldığı defile gerçekleştirildi. Daha sonra, Vali Yavuz Erkmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve beraberindeki heyet, sergiyi gezdi.

Törenin son bölümünde ise, Egeliler Birliği Derneği tarafından Vali Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, Prof. Dr. Celal Şimşek, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, DTO Başkanı Necdet Özer, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, Buldan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy’a desteklerinden dolayı plaket verildi.

Sergide, Denizli yöresinin kültürel ve sosyal zenginliklerini yansıtan el sanatları, dokumalar, süs eşyaları ve çeşitli ürünlerin tanıtımı yapıldı. Serginin, açılışının ilk günü olmasına rağmen çok ilgi gördüğü dikkat çekti. İstanbul’da görücüye çıkan tanıtım sergisi 10-13 Mayıs tarihleri arasında gezilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı