REKLAMI GEÇ

Denizli, kan toplamada önde gidiyor

Denizli, kan toplamada önde gidiyor

Kızılay Denizli Şubesi Başkanı Habib Yıldız, 2007’den bu yana Türkiye genelinde kan toplama artış oranının yüzde 41 olduğunu, Denizli’de ise bu oranın yüzde 70 olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2010 Cuma, 17:39

Kızılay’ın kuruluşunun 142. yıldönümünde, Kızılay Denizli Şube Başkanı Habib Yıldız, şubenin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı yaptı.

Serinsihar’daki depo tam donanımlı
Kızılay’ın Türkiye ve Dünya genelinde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Yıldız, Türkiye’de hizmet veren 24 yerel afet deposundan birinin Denizli’nin Serinhisar İlçesi’nde bulunduğunu söyledi. Yıldız, Serinhisar Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Deposu’nda, acil barınma ve beslenme kapasitesinin temel malzemeleri olan çadır, battaniye, uyku tulumu, katalitik soba ve mutfak gereçleri ile donatıldığını, hizmete hazır olduğunu söyledi. Yıldız, “Serinhisar’daki 4 bin metrekarelik depomuzda, ‘keşke şu da olsaydı’ diyeceğimiz bir şey yok” dedi.

Yıldız, Kızılay Denizli Şubesi’nde göreve, 2007 yılında atama ile geldiğini, Şubat 2010’da yapılan genel kurulda ise seçimle göreve geldiğini hatırlatarak, “Bu sene Şubat ayında yapılan genel kurulda, Necip Helvacı, Hikmet Eski, Veli Aytuğ, İbrahim Yanbaşlı’dan oluşan yönetim kurulumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2007’de 150 olan üye sayımızı 645’e çıkardık. 1 sene içerisinde, muhtar, öğretmen ve din görevlilerinden oluşan toplam 2216 kişiye Afet Zararlarını Azaltma Eğitimi verdik. İlkyardım Eğitim Merkezimiz kurulduğundan beri, 3 bin 500 kişiye ilkyardım eğitimi verdik” dedi. Geçen yıl toplam 1968 tane konserve dağıtıldığını belirten Yıldız, ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayında, kurban etlerinden üretilen konservelerin dağıtımını sürdüreceklerini söyledi.

Kızılay Denizli Şubesi’nin kan bağışı çalışmaları ile ilgili bilgi de veren Yıldız, “2007’den bu yana Türkiye’de kan toplama artış oranı yüzde 41 arttı. Denizli’de ise bu artış oranı yüzde 70. Denizli’de 2007’de 14 bin, 2008’de 16 bin, 2009’da 24 bin ünite kan toplandı. 2010 yılında ise hedefimiz 26 bin ünite kan toplamak. Denizli, bir yılda 28 bin ünite kana ihtiyaç duyuyor. Bunu tutturacak stokta gidiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı