REKLAMI GEÇ

Denizli milletvekillerine çağrı

Denizli milletvekillerine çağrı

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası Denizli Şubesi, Denizli milletvekillerine faks göndererek, onları Anaya oylamasında ‘hayır’ oyu kullanmaya çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2010 Çarşamba, 16:36

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası Denizli Şubesi, Anayasa oylamasında, Denizli milletvekillerine ‘hayır’ oyu kullanma çağrısı yaptı. Şube Başkanı Osman Kandemir, Denizli milletvekillerine tek tek faks çekti ve durumu anlattı.

Kandemir’in milletvekillerine çektiği faksta şunlar yer aldı:
“Uzun yıllardır ulusumuza layık, çağdaş demokrasi hedefi üzerine kurgulanan sivil bir Anayasa için mücadele ediyoruz. Mücadele, ülkemizin kurucu iradesini 12 Eylül cuntasının oluşturduğu bir Anayasa’ya sahip olma utancından kurtarılma mücadelesidir.

Cumhuriyetimize can veren kurucu değerlerimiz üzerinde yükselen, bir arada yaşama kararlılığımızı zedelemeyecek, insan onuruna yakışan, evrensel ölçütlere uygun bir Anayasa ortak özlemimiz.

Ancak bilindiği üzere çağdaş demokrasilerde Anayasalar “anlamlarını”, toplumsal uzlaşıda bulurlar. Toplumsal uzlaşı arayışının gerekçesi ise son derece basit ve anlaşılırdır: Ortak duyarlılıkların ürünü olması beklenen Anayasaların, toplumların geleceğini, kaderini belirledikleri gerçeği…

Bugün TBMM’nin gündeminde olan ve uğursuz 12 Eylül hukukunu ve ruhunu ortadan kaldırma amacı taşımayan, lokal değişiklik paketinde yer alan tartışmalı hükümlerin rejime ve sisteme olası etkileri dikkate alındığında, bu sürecin de, toplumsal uzlaşıyı, katılımcılığı zorunlu kıldığı anlaşılacaktır.

Parlamentoda dönemsel olarak değişkenlik gösteren çoğunlukların, kapalı kapılar ardında yaptıkları toplantılarla belirledikleri hedefler, toplumun ortak hedefleri olamaz. Ulus iradesinin basit parmak hesabına indirgendiği, katılımcılığın ise görüntüyü kurtarmaya dönük on-on beş dakikalık çay içme ziyaretleri ile izah edilmeye çalışıldığı bir süreci ulusa dayatma saygısızlığına izin vermemenizi istiyoruz.

Aksi tutum, ülkeyi telafisi olanaksız ölçüde ağır ve derin krizlere, bunalımlara sürükleyecektir.

Bu nedenle özellikle toplumsal huzurumuzu dinamitleyecek tartışmalı hükümlerin yaşama geçirilmemesi için millet adına ettiğiniz yemine sadık kalarak, geleceğimizi karanlığa sürüklememenizi umut ediyoruz.

Tarih, ülkeyi bataklığa çeken 12 Eylül hukukuna katkı yapanları nasıl affetmediyse, huzurdaki antidemokratik dayatmayı ülkenin kaderi haline getirmeye çalışanları da asla unutmayacaktır.

Tabi uğursuz tabloyu paramparça edecek olan ulusun gerçek vekillerini de…
Saygılarımızla…”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı