REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Zencir; “Savaş tacirlerine karşı mücadele ettim”

Prof. Dr. Zencir; “Savaş tacirlerine karşı mücadele ettim”

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) görevli Prof. Dr. Mehmet Zencir ile Doç. Dr. Nergül Çördük, 29 Nisan’da Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden ihraç edildi. Prof. Dr. Zencir, “Sadece barış için değil, sermaye yanlısı doğa vampirleri, savaş tacirlerine karşı imza attım” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2017 Salı, 13:54

7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan terör olaylarından sonra hazırlanan Barış Bildirisi’ne imza atanlardan Pamukkale Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Mehmet Zencir ile Doç. Dr. Nergül Çördük, 29 Nisan tarihinde yayınlanan 689 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Halit Karabulut ile birlikte Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Mehmet Zencir, “7 Haziran seçimlerinin ardından ülkemiz savaş alanına döndü. Her duyarlı birey gibi ben de ‘Barış istiyoruz’ diye hazırlanan metne imza attım. Karşımızda sermaye yanlıları, doğa vampirleri ile savaş tacirlerini gördük. Ben sadece barış için değil, tüm saldırılara karşı imza attım. En önemlisi ise savaş tacirlerine karşı mücadele ettim. Vicdanım rahat. KHK ile OHAL bizi yıldıramaz. Akademik çalışmalarımı bu toplum için sürdüreceğim. 20 yıl PAÜ’de görev yaptım. Ülkemiz hızla diktatörlüğü doğru yürüyor ama biz, bu yürüyüşten güçlenerek çıkacağız” dedi.

“İHRAÇ EDİLEN ÜYELERİMİZ SUÇLU DEĞİL”
SES Şube Başkanı Halit Karabulut ise, barış talep etmenin suç olmadığını, dolayısıyla üniversiteden ihraç edilen üyelerinin suçlu olmadığını söyledi.

Karabulut, “Barış talep etmek suç değildir. Aksine, savaş politikalarında ısrarcı olmak, bu politikalara onay vermek insanlığa karşı işlenmiş suç sayılır. Bu suça ortak olmayanlar hedef ilan edildi. OHAL ve KHK’lar fırsat bilinerek ihraç ediliyorlar. OHAL ve KHK’lar gidecek biz kazanacağız. Karanlığı söndüreceğiz. Eşit, özgür, laik ve demokratik bir ülke talebinden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

BAŞSAVCILIK KOVUŞTURMAYA GEREK DUYMAMIŞTI
PAÜ’den ihraç edilen Prof. Dr. Mehmet Zencir ile Doç. Dr. Nergül Çördük, barış bildirisine imza attıktan sonra haklarında kamu davası açılmıştı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı haklarında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar almış ve hakim önüne çıkıp ifade vermelerine gerek duymamıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı