REKLAMI GEÇ

Kadınların gündemi ihmal ve istismar

Kadınların gündemi ihmal ve istismar

Pamukkale Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ege Kadın Buluşması ve TEV Denizli Şubesi işbirliğinde “Çocuk İhmal ve İstismarı” konulu bir panel düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2017 Çarşamba, 16:47

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin moderatörlüğünü Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Türkan Erdoğan yaptı. Panele konuşmacı olarak Ege Kadın Buluşması Denizli Sekreteryası Seçil Tok, Psikolog Şebnem Dal Üzülmez ve Avukat Jülide Keleş Yarışan katıldı.

Doç. Dr. Türkan Erdoğan, panelin açılış konuşmasında “Ege Kadın Buluşması İl Sekreteryası ve TEV Vakfı Denizli Şubesi işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz etkinlikte, ‘Korkma, Konuş! Hep Birlikte Güçlüyüz’ sloganıyla sorunları konuşuyoruz. Farkındalık oluşturma adına başlattığımız buluşmalar, katılımcı arkadaşlar ve izleyicilerle birlikte giderek daha güçlü bir bağ oluşturacağımıza işaret ediyor” dedi.

Ege Kadın Buluşması Denizli Sekreteryası Seçil Tok, Ege Kadın Buluşması’nın amacı ve faaliyetleri hakkında izleyicileri bilgilendirdi.

Çocuğa yönelik ihmal ve istismarın psikolojik yönleri üzerinde duran panelist Psikolog Şebnem Dal Üzülmez, ebeveynler, öğretmenler ve öğrenciler açısından istismar ve ihmal konusunun öğrenilmesinin önemi ve gereği üzerinde durdu.

Bir diğer panelist Avukat Jülide Keleş Yarışan ise, “Çocukların korunması sadece adli sistemle, ceza yargılaması ile sağlamak mümkün değildir. 18 yaşından önce her bireyin çocukluğunu korumak tüm toplumun görevidir. Mevzuatımız çocukları korumak, ihmal ve istismarı engellemek, failleri-suçluları cezalandırmak için yeterlidir. Yapmamız gereken çocuklarımız için onların yanında harekete geçmek ve sesleri olmaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı