REKLAMI GEÇ

Tabip Odası’nın Şehir Hastanesi tepkisi

Tabip Odası’nın Şehir Hastanesi tepkisi

Denizli Tabip Odası Başkanı Gökhan Önem, yatırımı kesinleşen Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte Devlet Hastanesi ve Servergazi Hastanesi’nin kapatılacağı bu nedenle de yapılacak yeni hastanenin bölgedeki yatak kapasitesine olumlu bir katkı sağlamayacağını söyledi. Önem, ayrıca yapılacak hastaneyle kamunun sağlık hizmetlerinden Denizli’de çekileceğini söyleyip yatırımı eleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2015 Perşembe, 13:04

Denizli Tabip Odası geçtiğimiz hafta tekrar gündeme gelen Şehir Hastanesi yatırımı ile ilgili çekincileri ele aldığı yazılı bir açıklama yayınladı. Başkan Gökhan Önem imzalı açıklamada Şehir Hastanesi’nin Denizli’ye kuma sağlık hizmeti açısından her gibi bir kazanım sağlamayacağını öne sürdü.

Denizli Şehir Hastanesi’nin, yapım ve yönetim şekli nedeniyle kamunun Denizli’de sağlık hizmetinden çekildiği anlamına geldiğini vurgulayan Başkan Gökhan Önem, hastanenin hizmete girmesiyle Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’nin kapatılacağını dile getirdi. Dolayısıyla iki hastanenin kapanmasından ötürü Denizli’deki yatak kapasitesinde olumlu bir değişim yaşamayacağını söyleyen Önem, yatırımın kente herhangi bir avantaj sağlayamayacağını ileri sürdü.

Hastanenin yatırım miktarı açısından kamu israfına yol açacağına ve taşeron işçiliğe yol açacağı konularını da dile getiren Önem, kentin ulaşılabilir noktasındaki hastanelerin kaldırılması nedeniyle vatandaşın sağlık hizmeti alımı konusunda ulaşım sıkıntısı yaşayacağını da vurguladı. Önem, Şehir Hastanesi’yle Denizli’de sağlık hizmetlerinin ücretsiz olmaktan da kalkacağını iddia etti.

Yorumlar

ahmet ceylan   -  Bağlantı 28 Mayıs 2015, 13:50

hangi şehirde şehir hastanesi açılmış da diğer hastaneler kapanmış… zan üzerine laf etmeyin…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı