REKLAMI GEÇ

Denizli’de 1 Mayıs kutlamaları

Denizli’de 1 Mayıs kutlamaları

Denizli’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda toplanan ve Ulus Kavşağı’na kadar yürüyen emekçiler, bayramlarını halaylar çekerek, marşlar söyleyerek kutladı. Saat 17.00’de tamamlanması planlanan etkinlikler, havanın kapanması ve yağmur beklenmesi nedeniyle 14.32’de noktalandı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2017 Pazartesi, 12:16

DAKİKA DAKİKA BAYRAM KUTLAMALARI
“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” kutlamaları Ulus Kavşağı’nda gerçekleştirilecek. Geniş bir katılım beklenen 1 Mayıs kutlamaları için gruplar 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda toplanmaya başladı.

YÜRÜYÜŞ KOLU OLUŞUYOR
Saat 12.00’den itibaren Delikliçınar’a gelmeye başlayan gruplar, düzenleme komitesinin belirlediği yürüyüş kolunu almaya başladı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndan istiklal Caddesi güzergahında yürüyüşe geçecek olan gruplar, İncilipınar Caddesi’nden Ulus Kavşağı’na ulaşacak. Kutlamalar burada gerçekleştirilecek.

EMNİYET GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Denizli Emniyet Müdürlüğü de geniş güvenlik önlemi aldı. Yürüyüş güzergahı boyunca emniyeti sağlayacak olan polis, kutlama alanına girişte de sıkı bir kontrol gerçekleştirecek.

SAAT: 12.45
GRUPLAR YÜRÜYÜŞE BAŞLADI
1 Mayıs kutlamalarına katılan gruplar, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndan ayrıldı, İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüşlerini sürdürüyor. Gruplar sloganlar atıyor, çevrede bulunan vatandaşlar da alkışlarla destek veriyor.

SAAT:13.00
TARIM GEÇİLDİ
Denizli’de 1 Mayıs kutlamalarına katılan gruplar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önüne ulaştı. Geçtiğimiz yılların aksine burada polis tarafından arama noktası oluşturulmadı. Grupar, sloganlar atarak yürüyüşlerine devam ediyor.

SAAT:13.15
GRUPLAR KUTLAMA ALANINDA
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sürüyor. Delikliçınar Meydanı’ndan yürüyüşe geçen gruplar, kutlamaların gerçekleştirileceği Ulus Kavşağı’na ulaştı.

SAAT: 13.17
POLİS DİDİK DİDİK ARADI
Kutlamaların gerçekleştirileceği alana gelen gruplar polisler tarafından didik didik arandı. Kutlamalarda görev alan resmi ve sivil 1000 polis memuru çevrede kuş uçurmuyor.

SAAT: 13.20
SADECE ONLAR ARANMADI
Kutlamalarda görev alan polis, Ulus’ta oluşturulan arama noktalarında alana girecek olan herkesi üst aramasından geçirdi. Basın mensupları da dahil herkesin titiz bir aramadan geçirildiği alan girişinde bu uygulamaya tabi tutulmayan iki isim CHP Denizli Milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı oldu. Arslan ve Basmacı, üst araması yapılmadan alana alındı.

SAAT: 13.45
KALABALIK ARTIYOR
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılan emekçiler alandaki yerlerini alıyor. Yaklaşık bin kişi kutlama alanında.

SAAT: 13.50
İSTİKLAL MARŞI SÖYLENMESİ
Kutlamalara katılan gruplar ölen işçiler ve devrimciler için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından müzik yayını başladı. İstiklal Marşı’nın söylenmemesi üzerine Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri, TGB ve Vatan Partili bir grup İstiklal Marşı’nı söylemeye başladı. Ancak, düzenleme komitesi tarafından müzik yayınının kesilmediği gözlendi.

SAAT: 14.20
HALAYLAR ÇEKİLİYOR
Ulus Kavşağı’ndaki kutlama alanında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Kutlamaları coşkulu bir şekilde sürüyor. Katılımcılar halaylar çekiyor, kutlamalar sakin.

SAAT:14.32
KUTLAMALARA YAĞMUR ENGELİ
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Kutlamaları Tertip Komitesi, saat 14.32 itibariyle anons yaptı, yağmur beklendiği için kutlamaların sona erdiğini açıkladı. 1 Mayıs kutlamaları için saat 17.00’ye kadar izin verilmişti. Tertip Komitesi’nin bu kararı almasının bir nedeni de havanın kapanmasıyla kutlamalara katılanların alandan ayrılmaya başlaması oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı