REKLAMI GEÇ

Denizli’de güzel şeyler oluyor

Denizli’de güzel şeyler oluyor

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği, Meslek Liseleri Kariyer Günleri, çerçevesinde, 5-9 Mayıs tarihleri arasında birçok etkinlik düzenlenecek

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2008 Cuma, 00:00

Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Eğitim ve Kültür Vakfı Koordinatörü Besim Ogelman, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlediği toplantıda, Denizli’nin çağdaş, modern ve öncü bir kent olduğunu Türkiye’ye göstermek amacıyla 5-9 Mayıs 2008 tarihleri arasında bir dizi eğitim ve kültür faaliyeti planladıklarını belirtti.

Ogelman, “Etkinliklerimiz, 5 Mayıs Pazartesi Günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Eski Başkan Nail Güreli ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgen’in ve Denizli’deki seçkin konukların katılacakları ‘Geçmişten günümüze Denizli Dergisi 5. yıl kokteyli’ ile başlıyor. Kokteyl, 5 Mayıs Pazartesi günü, saat 19.00’da, Pamukkale Tenis Kulübü’nde verilecek” dedi. Ogelman, ‘Denizli’de güzel şeyler oluyor’ başlığı ile düzenledikleri etkinliklerin ikinci gününde, etkinliğe katılan konukların, PAÜ 15. Yıl Şenlikleri çerçevesinde organize edilen ‘Kariyer günleri’ dahilinde, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, ‘Basın ve toplum’ konulu konferansta, üniversite öğrencileri ile buluşacağını söyledi.

Meslek liselerinin popülaritesini arttırmak, öğrencilere sanayinin yanlarında olduğunu göstermek, sanayicinin ihtiyaç duyduğu meslek lisesi öğrencilerine birebir ulaşmasını sağlamak amacıyla, bu sene Meslek Lisesi Kariyer Günleri’nin ikincisini düzenlediklerini belirten Ogelman, “Meslek Lisesi Kariyer Günleri 2’de, öğrencilere seminerler yoluyla sanayi ile ilgili bilgiler vereceğiz, tanıtım sunumları yapacağız: Bu etkinliklerle, mezuniyet öncesi öğrencilerin alanla ilgili bilgilerini arttırmayı ve alt sınıflarda okuyan öğrencilere motivasyon kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi. Türkiye’de ilk kez geçen sene, CSA Vakfı tarafından böyle bir etkinliğin düzenlendiğini hatırlatan Ogelman, “ Meslek Liseleri Kariyer Günleri ise 7 Mayıs’ta, 75.Yıl Tekstil Meslek Lisesi’nde başlayacak ve 8-9 Mayıs 2008 tarihlerinde Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde devam edecek. Geleceğimizin umudu olan gençlerimizin sanayi kuruluşlarıyla aynı platformda bir araya gelmesini sağlamak, bu çalışmamızın en büyük hedefi. Kaliteli iş gücü talebinde bulunan sanayi ile nitelikli iş gücü arasında bir köprü kurmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz projede, öğrenciler ve işverenler birbirlerini tanıma imkanı bulacaklar. Denizli’deki tüm meslek liselerini ve öğrencilerini de Meslek Liseleri Kariyer Günleri II’ye bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı