REKLAMI GEÇ

Hamsi Şenliği Teröre Lanet Etkinliği’ne dönüştü

Hamsi Şenliği Teröre Lanet Etkinliği’ne dönüştü

Karadenizliler Derneği tarafından geleneksel olarak yapılan Hamsi Şenliği, dün İstanbul’da gerçekleşen bombalı saldırının ardından Teröre Lanet Etkinliği adı altında düzenlendi. 10 bin kişinin katıldığı etkinlikte 3 ton hamsi dağıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2016 Pazar, 18:08

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

Denizli Karadenizliler Derneği (DEKAD) tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan Hamsi Şenliği, İstanbul’da yaşanan bombalı saldırının ardından isim değişikliği yapılarak Teröre Lanet Etkinliği adını aldı. İncilipınar Parkı’nda yapılan etkinliğin eğlence bölümü iptal edilirken vatandaşlar, Karadenizli ustalar tarafından pişirilen hamsinin tadına baktı. Karadeniz Bölgesi’ne özgü ürünlerin de sergilendiği etkinliğe AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşığlu, AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 3 ton hamsinin ikram edildiği etkinlikte uzun kuyruklar oluştu.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifa dileyen Denizli Karadenizliler Derneği Başkanı Birol Konak, “Denizli’de yaşayan vatandaşlarla bir araya gelip birlik ve beraberlik ve kardeşlik mesajı verecektik. Etkinliğin eğlence bölümünü iptal ettik ancak birlik ve beraberlik kısmı dimdik ayakta duruyor. Şenliğin ismini Teröre Lanet Etkinliği olarak değiştirdik. Bugün insanlar bir araya gelerek bu tür oyunların peşinde olan insanlara birlik mesajı veriyor. 78 milyon insanın birlik olmasını için Karadenizliler ve Karadenizliler Derneği olarak elimizden geldiği kadar, son damlamıza kadar bu yolda koşmaya devam edeceğiz. Karadenizliler bu ülkenin kalesi, çimentosu olarak anılır biz diyoruz ki 78 milyon insan bu ülkenin kalesidir, çimentosudur var olmasının teminatıdır. Bu yolda etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

Hamsi Şenliği’nde sahne almak için Denizli’ye gelen ancak yaşanan saldırı sonrası konseri iptal edilen Trabzon doğumlu Apolas Lermi ise, “Milletimizin başı sağ olsun. Umarım bir daha böyle olaylar yaşamayız. İlk defa Denizli’ye geldik. Çok iyi hazırlanmıştık. Güzel bir konser yapacaktık, ancak böyle üzücü bir olaydan dolayı iptal ettik. Gelecekte tekrar gelmeyi düşünüyoruz. Konserimizi yapamasak da biz bu alana geldik, vatandaşlarımızla hemşerilerimizle bir araya gelip tanışıp sohbet ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı