REKLAMI GEÇ

Eğitim İş eylemine sert müdahale

Eğitim İş eylemine sert müdahale

Eğitim İş’in 17 Aralık’ta Muğla Yatağan’da başlayıp Ankara Tandoğan Meydanı’nda sona eren 3 günlük Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü’ne polis müdahale etti. Gözaltına alınan 100’ün üzerinde sendika üyesi arasında Pamukkale Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan da bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2014 Pazar, 11:06

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası’nın (Eğitim İş) 17 Aralık’ta Muğla Yatağan’da başlayan ve dün Ankara Tandoğan Meydanı’nda sona erecek 3 günlük Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü olaylı geçti. 

ic

Eğitim İş Denizli şubelerinin yönetici ve üyelerinin de 40 kişilik bir grupla katıldığı yürüyüşün Tandoğan Meydanı ayağına toplanma esnasında polis tarafından müdahale edildi. Toplumsal müdahale araçlarının arasında kalan Eğitim İş üyeleri zor anlar yaşadı.

ic-3

DAĞILDIKLARI HALDE MÜDAHALEYE DAVAM
Eğitim İş’liler, dağılmak için kendilerine gösterilen bölgelere yöneldiklerinde oralarda da müdahalelere maruz kaldıklarını, polisin bunu sürekli farklı bir bölgeye yönlendirme yaparak yaklaşık bir saat sürdürdüğünü belirttiler.

ic-2

AYDOĞAN DA GÖZALTINA ALINDI
Polis, yürüyüşe katılan 100’ün üzerinde Eğitim-İş üyesini gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Eğitim İş Sendikası Pamukkale Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan da bulunuyor. Aydoğan’ın gece 21:30 sularında ifadesinin alınması ve sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yorumlar

Mehmet SULAYICI   -  Bağlantı 21 Aralık 2014, 11:47

Bu ülkede aslında Türk Sorunu vardır .
Dağıldıkları halde müdahaleye devam eden polisin gücü Türklere yetmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı