REKLAMI GEÇ

Halep’e 2 TIR dolusu yardım

Halep’e 2 TIR dolusu yardım

Denizli İş Kadınları Birliği ile Yetim Acizleri Koruma Derneği tarafından düzenlenen kampanyada toplanan gıda ve giyim eşyaları 2 TIR ile Suriye’nin Halep kentine gönderildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2017 Pazar, 11:28

Suriye’de iç savaşın en ağır yaşandığı yerlerden birisi olan Halep’te yaşanan insanlık dramını azaltabilme çabalarına katkı koymak isteyen Denizli İş Kadınları Birliği (DİKAB) ve Yetim Acizleri Koruma Derneği, yardım topla kampanyası gerçekleştirdi.

Toplanan gıda ürünleri ve giyim eşyaları kolilenerek, iki TIR ile Halep’te yaşayanlara ulaştırılmak üzere gönderildi. TIR’ların gönderilmesiyle ilgili düzenlenen törene DİKAB Başkanı Nilgün Ök, DİKAB Başkan Yardımcısı Ayşen Zeybekci, Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, Yetim Acizleri Koruma Derneği Denizli Şube Başkanı Pakize Işıklı ve DİKAB üyesi kadınlar katıldı.

“HER YERDE BARIŞ OLSUN”
DİKAB Başkanı Nilgün Ök, törende yaptığı konuşmada, “Halep’teki kardeşlerimizin durumunu görünce kampanya başlatmayı düşündük. Denizli İş Kadınları Birliği olarak, Denizli’deki iş kadınlarıyla birlikte ve Yetim Acizleri Koruma Derneği ile iki tır hazırladık. Hayırseverlerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Oradaki çocuklarımız donmasın, savaşlar olmasın ve her yerde barış olsun istiyoruz” dedi.

“YARDIM İÇİN KOLLARI SIVADIK”
DİKAB Başkan Yardımcısı Ayşen Zeybekci ise, yaşanan olaylara duyarsız kalamadıklarını ifade ederek,“Biz, iş her şeyden önce kadınız. Halep’ten görüntüler gelmeye başladığında, kadının duyarlılığını yansıtmak için hemen kolları sıvadık. Güzel bir kampanya başlattık. Yetim Acizleri Koruma Derneği ‘bizim de katkımız olsun’ diyerek bize katıldı. Bunları göndermek için de Kızılay yardımımıza kotsu” diye konuştu.

YARDIMDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Yetim Acizleri Koruma Derneği Denizli Şube Başkanı Pakize Işıklı da, dernek olarak orada zor şartlar altında bulunan yetimlere, çocuklara, yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek istediklerini belirterek, destek verenlere teşekkür etti.

“VAZİFEMİZ SADECE KAN TOPLAMAK DEĞİL”
Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu da, Kızılay’ın görevinin sadece kan toplamak olmadığını söyleyerek, “Bizim vazifemiz sadece kan toplamak değil. İnsanlara aynı zamanda can vermek, kan vermek, onları beslemek, barındırmak, kötü zamanlarında yanlarında olmaktır. Denizli İş Kadınları Birliği ve Yetim Acizleri Koruma Derneği, Suriye’deki kadınların, çocukların çaresizliğine destek olmak için bir kampanya başlattılar. İkiTIR’ı çok kısa sürede ve birinci el eşya ile doldurdu. Dualarla yola çıkan TIR’larımız inşallah en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaşır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı