REKLAMI GEÇ

Denizlili Kadın Girişimciler,Diyarbakır’daydı

Denizlili Kadın Girişimciler,Diyarbakır’daydı

Koordinatörlüğünü Denizli Ticaret Odası’nın yaptığı Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen “kadın emeği” etkinliğine katıldı.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2010 Cumartesi, 18:29

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde çeşitli illerden 300 kadın girişimci “kadın emeği” etkinliğinde buluştu. Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu’nu temsilen Başkan Melike Basmacı Kayhan ve Başkan Yardımcısı Şenay Aslan’ın katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı.

Kadın girişimci sayısının arttırılması gerektiğini söyleyen Başkan Hisarcıklıoğlu, “Eskiden ‘elin hamurunu erkek işine bulaştırma’ diye bir laf vardı. Ben de derim ki, ‘elinin hamurunu iş hayatına kadınlar bulaştırsınlar ki büyümenin bereketi ülkemize gelsin’. Onun için elinizin hamuruyla muhakkak ekonomide girişimcilik noktasında size ihtiyacımız var. Onun için de kadın girişimci sayısını arttırmamız gerekmektedir. Her bir kadın model olarak memleketlerinizde ön plana çıkmak zorundasınız” dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş ise yaptığı konuşmada, Türkiye’de 1.3 milyon erkek girişimciye karşılık sadece 80 bin kadın girişimci bulunduğunu belirterek, “Bugün kadın kurulları olarak 81 ilin 76’sında yapılandık. Şu an 1392 iş kadınına ulaştık. Bunlar kocaları zengin olan değil, kendi emekleriyle işlerini kurmuş kadınlar. Biz kadınlar anayız, bacıyız, kardeşiz, tabi ki de çocuk doğuracağız ama biz aynı zamanda işvereniz. Biz işçi çalıştırıyoruz. Aramıza daha çok kadın katacağız. 80 bin kadın yetmez. Biz TOBB’da, 2 sene sonra 160 bin iş kadını olduk diyebilmeliyiz. O zaman biz başarıyı yakalayacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrasında TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Kadınlar Günü hediyesi olarak gül alan Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melike Basmacı Kayhan ve Başkan Yardımcısı Şenay Aslan, Denizlili kadınların iş başında olduğunu ifade etti. Başkan Kayhan, Aynur Bektaş ile de görüştüklerini söyleyerek, tüm girişimci kadınlar için ellerinden geleni yapacaklarına söz verdiklerini bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı