REKLAMI GEÇ

Denizlili kadınlardan istifa çağrısı

Denizlili kadınlardan istifa çağrısı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “ Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil!” şeklindeki fetvasına sert tepki gösteren Kadın Halklarını Koruma Derneği Denizli Şubesi Başkanı Nurten Karakış, “Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in bu ülkenin kadınlarına bir özür ve açıklama borcu olduğuna inanıyor, kendisini istifaya davet ediyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2016 Salı, 16:15

Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şube Başkanı Nurten Karakış, Diyanet İşleri Başkanlığı bu günün Türkiye’sinde siyasi bir kurum olduğunu belirterek, “9 bakanlığın bütçesinden daha fazla pay alan Diyanet İşleri Başkanlığı, kadın düşmanlığı mı yapmaktadır?” sorusunu yöneltti.

Diyanet’in, “Babanın kızına şehvet duyması haram değildir” fetvası ile açıkça kadın düşmanı bir tavır sergilediğini, kadına yönelik eşitsizliği ve adaletsizliği devlet eliyle tekrar üretildiğini ileri süren Karakış, “Mesele hak meselesidir. Mesele bugün Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ensesti esas alan bir soruyu muhatap alarak cevap verebilme cüretini gösterme meselesidir. Konu başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere devlet kurumları tarafından yok sayıldığı için istatistik bilgilere ulaşmakta zorluk çekiyoruz. Ensest bıçak sırtı bir sorun. Diyanet işleri başkanlığı tarafından normalleştiriliyor, olağanlaştırılıyor” dedi.

ÖZÜR VE İSTİFA BEKLİYORLAR
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye’nin taraf olduğu tüm uluslararası sözleşmeleri gereği diğer tüm devlet kurumları gibi kadına şiddeti önlemekle mükellef olduğunu hatırlatan Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şube Başkanı Nurten Karakış, “Bu konu sadece kadınları ilgilendiren bir mesele değildir. Herkesin katılımını sağlayan bir insan hakkı meselesidir. Kız çocuğu olan babalar neredeler diye düşünüyoruz. Kadınların ve kız çocuklarının yaşadığı her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadele etmeye söz veriyoruz.
Ve öncelikli bir adım olarak Mehmet Görmez’in bu ülkenin kadınlarına bir özür ve açıklama borcu olduğuna inanıyor ve kendisini istifaya davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı