REKLAMI GEÇ

DENİZLİLİ MEMURLARA POLİS ENGELİ

DENİZLİLİ MEMURLARA POLİS ENGELİ

Toplu İş görüşmelerini protesto etmek amacıyla Ankara’ya giden memurlara polis engeli. Saat 10.00’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto eylemine katılmak için Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı sendika üyeleri, AŞTİ’de mahsur kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2015 Cuma, 10:16

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı sendika üyeleri, Memur-Sen ile Hükümetin arasında gerçekleştirilen “Toplu İş Görüşmeleri” protesto etmek amacıyla Ankara AŞTİ’de toplanarak Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne yürümek isteyen memurlara polis engeli.
İC-1

Ankara’daki eylem programı hakkında bilgi veren Eğitim-İş Denizli Şubesi Basın Sekreteri Peral Kurt, Türkiye’nin dört bir yanından karayolu ile gelen memurların Aşti’de toplanarak buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne kadar yürüyeceklerini açıkladı.

İC

Daha sonra Memur-Sen ile AKP hükümetinin masaya oturduğu ve memurlar ve memur emeklisi 5 milyon kişiyi ilgilendiren zam pazarlığı ve “Sözde” Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini protesto etmek amacıyla Çalışma Bakanlığı önünde eylem gerçekleştireceklerini belirten Peral Kurt, “Adına ‘toplu iş sözleşme görüşmeleri’ denilen, hükümet ve onun beslediği yandaş konfederasyonun temsilcileri arasında oynanacak bu “orta oyunundan” kamu emekçileri adına herhangi bir kazanım beklemiyoruz. Zira ortada ne gerçek bir toplu iş sözleşmesi görüşmesi ne de toplu pazarlık masası bulunmaktadır. Hepsi göstermeliktir. Türk halkı önünde bir tiyatro oynanmaktadır” dedi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı