REKLAMI GEÇ

DHKD, sokak hayvanlarına Bakımevi yaptıracak

DHKD, sokak hayvanlarına Bakımevi yaptıracak

Denizli Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti. DHKD Başkan Yardımcısı Manisalı, bakıma muhtaç sokak hayvanlarına bakımevi yaptıracaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2010 Cuma, 19:59

Ziyarete, Denizli Hayvanları Koruma Derneği (DHKD) Başkan Yardımcıları Sevim Manisalı ve Serhat Delikara ile Yönetim Kurulu Üyeleri Funda Arabul ve Özlem Bihter Yörük katıldı. Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Vali Yavuz Erkmen’e dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Denizli Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Sevim Manisalı, ilk hedeflerinin engelli bakımevi yaptırmak olduğunu söyledi. Manisalı, Vali Erkmen’e konu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Dernek olarak ilk hedefimiz engelli ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarına bir bakımevi yaptırmak. Bunun Türkiye’de tek örneği Adana Kozan ilçesinde var. Her şeyimiz hazır. Projelerimiz elimizde. Bu konuda yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“ACI VE IZDIRAP HER CANLI İÇİN AYNIDIR”
DHKD Başkan Yardımcısı Serhat Delikara ise, “Acı ve ızdırap her canlı için aynı. Nasıl engelli vatandaşlar sokağa çıktıklarında normal insanlar gibi olamıyorsa, kedi ve köpekler için de engel aynı anlamı taşıyor. Adana’da sadece engelli hayvanlara yönelik bakımevi açılmasıyla Türkiye’de bir ilk gerçekleştirildi. Neden bu Denizli’de olmasın. Engelli ve işkence görmüş psikolojisi bozuk hayvanlar bakımevinde ölene kadar, insanın şevket ve merhameti ile yaşayacak. Tüm illerin yerel yönetimlerini mağdur ve muhtaç olan engelli hayvanlar için kalıcı engelli bakımevleri yapmaya davet ediyoruz. Bu konuda bize destek verecek olan herkese de teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakımevinde kalan köpeklerin tüm ihtiyaçlarının yerel yönetim ve idareler tarafından karşılanması gerektiğini de belirten Delikara, projeyi tamamladıkları takdirde halkın bakımevindeki hayvanları ziyaret edip, sevgi göstermelerini istedi. Vali Yavuz Erkmen de, dernek üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı