REKLAMI GEÇ

DHMİ’NİN İNADI İSYAN ETTİRDİ

DHMİ’NİN İNADI İSYAN ETTİRDİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin bir iptal edip yeniden yaptığı ve her seferinde usulsüz şekilde aynı kooperatife verildiği savlanan Çardak Havaalanı taksi taşımacılığı işi, Çardaklı taksicileri isyan ettirdi. Taksiciler eyleme gidiyor.

/ DENİZLİHABER / 24 Haziran 2010 Perşembe, 17:27

Yetkisi olmadığı halde Pamukkale Taksi’nin Çardak Havaalanı’ndan Denizli’ye yolcu taşıdığını, tüm girişimlere rağmen seslerini duyuramadıklarını söyleyen kooperatif üyeleri, izin verilirse çadır kurup açlık grevi yapacak. Taksiciler, ikinci eylem olarak, taksilerinin anahtarlarını Vali Yavuz Erkmen’e teslim edeceklerini söyledi.

Çardak Acıgöl Taksi ve Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Aytekin Evrendirek ve kooperatifin yönetim kurulu üyeleri Çardak Havaalanı’ndan yolcu taşımalarına izin verilmemesi nedeniyle Denizli Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Kooperatif Başkanı Aytekin Evrendirek, Pamukkale Taksiciler ve Minibüs Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’nin, Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü’nün şehir içinde çalışan taksilerin yolcu taşıması ile ilgili genelgeye ve mahkeme kararlarına aykırı bir şekilde Çardak Havaalanı’ndan yolcu taşıdığını iddia etti.

Evrendirek, Çardak Havaalanı’ndan yolcu taşıma işinin Çardak sınırları içerisinde yer alan taksilerce yapılabileceğini, Pamukkale Taksi’nin havaalanından yolcu taşımasının önlenmesi için dava açtıklarını ve Denizli İdare Mahkemesi’nin bu davada kendilerini haklı bulduğunu belirterek, “Bizim bu konudaki tüm hukuki mücadelemiz bir türlü sonuç vermedi. Mahkemenin bu konuda bizi haklı bulmasına rağmen, Pamukkale Taksi Çardak’tan yolcu taşımaya devam ediyor. Biz, Çardak sınırları içerisinde yer alan Acıgöl Taksi ve Minibüs Kooperatifi olarak, Çardak Havaalanı’ndan yolcuları taşımak istiyoruz. Bu konuyla ilgili olarak son ihale 28 Mayıs’ta yapıldı. İhaleye biz ve Pamukkale Taksi girdi. Ancak ihale tam bizim lehimize sonuçlanacakken Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından bir saat kala iptal edildi. Denizli İdare Mahkemesi’nin, 31 Mart 2010’dan sonra Pamukkale Taksi’nin, Çardak Havaalanı’ndan yolcu taşımasının hukuka aykırı olduğuna dair kararına rağmen, Pamukkale Taksi oradan yolcu taşımaya devam ediyor. Üstelik, Çardak Havaalanı’na gittiğimizde, oradaki trafik polisleri adeta değnekçilik yaparak bizi içeri almadıkları gibi, havaalanına gelen yolcuları da Pamukkale Taksi’ye yönlendiriyor. Yolcu taşımak istediğimiz için bize 6 bin 800 lira ceza kestiler” diye konuştu.

Daha önce de yapılan ihaleyi kazandıklarını, ancak ihalenin idare tarafından iptal edildiğini, mahkeme kararına rağmen yolcu taşıma işleminin Pamukkale Taksi’ye yaptırıldığını, Ulaştırma Bakanlığı, Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını belirten Evrendirek, “Üç yıldır sorunumuzun çözülmesi için tüm hukuki mercilere başvurduk ancak sonuç alamadık. Son çare olarak eylem yapmaya karar verdik. Çardak Kaymakamlığı’na dilekçe verdik. Çardak Havaalanı’nda eylem çadırı kuracağız. Gerekirse açlık grevi yapacağız, Ankara’ya yürüyeceğiz. Sorunumuz çözülmezse, taksilerimizi Denizli Valiliği’nin önüne getirip, anahtarlarını da Vali Yavuz Erkmen’e teslim edeceğiz” dedi. Evrendirek, 80 üyelerinden 30’unun aktif olarak çalıştığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı