REKLAMI GEÇ

Dikkat! Otomobilinizde bu stickerdan görebilirsiniz

Dikkat! Otomobilinizde bu stickerdan görebilirsiniz

Gelişi güzel park edilen otomobiller, engellilerin hayatını her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Özellikle görme engellilere sorun yaratan parkların önüne geçmek için kampanya başlatan Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi, hazırladıkları ‘Park Etme, Fark Et’ yazılı çıkartmaları, hatalı park edilen araçlara yapıştıracak. Bu sayede sürücüleri bilinçlendirerek, farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2015 Perşembe, 16:09

Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi, Gazeteciler Cemiyeti’nde 15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Altı Nokta Körler Derneği üyelerinin katıldığı toplantıda ‘Fark Et, Park Etme’ adı altında başlattıkları kampanyayı tanıtan Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şube Başkanı Avukat Reşat Göcen, bu kampanya ile sürücüleri bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kampanya kapsamında ‘Fark Et, Park Etme’ yazılı stickerları gönüllü sivil toplum örgütlerine, vatandaşlara ve öğrencilere dağıtacaklarını belirten Göcen, “Gönüllü vatandaşlarımız yanlış park edilen otomobillerin üzerine bu çıkartmaları yapıştıracak. Bu şekilde kaldırıma hark eden sürücüleri bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Şu anda 10 bin tane basıldı ve Türkiye’de bu kampanyayı tek biz yapıyoruz. Bu kampanyanın devam etmesi için de sponsorluk yapmak isteyen gönüllü kişiler sayesinde her noktaya ulaşabiliriz” dedi.

Kaldırıma park edilen otomobiller yüzünden rahat dolaşamadıklarını ifade eden Göcen, “Kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle yola çıkmak zorunda kalıyoruz. Bazen de bir başka kişinin yardımıyla yürüyoruz. Biz toplum içinde tek başımıza dolaşmak istiyoruz. Sürücülerimizin bu konuda bilinçlenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

meric   -  Bağlantı 16 Ekim 2015, 09:05

Denizli de sticker yetmez ve kimsenin umrunda olmaz. Şehircilik rant uğruna yapıldığı sürece, otoparklar yetersiz ve pahalı olduğu sürece boş, hayırlı cumalar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı