REKLAMI GEÇ

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 1 Eylül’ü unutmadı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 1 Eylül’ü unutmadı

Bugün 1 Eylül yani Dünya Barış Günü. Ancak ülkemiz dahil birçok ülkede barışı gölgede bırakan sorunlar yaşanıyor. Denizli’de DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü unutmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2015 Salı, 18:41

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB temsilcileri, saat 18.00 Denizli Belediyesi önünde bir araya geldi. 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle basın açıklaması yapmak üzere toplanan meslek odaları ve sendikalar adına açıklama KESK Sözcüsü Mehmet DEDE TARAFINDAN YAPILDI.

Barış özleminin özellikle son yıllarda Ortadoğu merkezli olarak yaşanan savaş ve çatışmalar, Türkiye içinde ve dışında meydana gelen olaylarıyla birlikte daha da arttığına vurgu yapan Dede, 1 Eylül Barış Günü’nün ne yazık ki çatışma ve savaşların gölgesinde kaldığının altını çizdi.

Dedi konuşmasında DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak savaşa karşı demokrasi ve barış için birleşmek dışında bir seçeneklerinin olmadığına vurgu yaptı. Kürt sorunun ancak barışçıl yollarla çözülebileceğinin de vurgulandığı açıklamada, barışı kazanmanın eşitliği ve demokrasiyi kazanmanın ön koşulu olduğuna vurgu yapıldı.

Silahların ve savaşın konuşulduğu yerde barışın, demokrasinin, ekmeğin, özgürlüğün söz konusu olmadığına dikkat çeken Dede, açıklamasını “1 Eylül dünya Barış Günü’nü kutluyoruz” sözleriyle bitirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı