REKLAMI GEÇ

DOÇEV’e hibe desteği

DOÇEV’e hibe desteği

Denizli Doğa ve Çevre Vakfı’nın (DOÇEV) “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Aktif Sivil Toplum” projesi, Çevreye Uyumlu Sosyo-Ekonomik Kalkınma için Sivil Toplum Hareketi (CO-SEED) kapsamında hibe almaya hak kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2016 Cuma, 13:46

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) ve Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD) uygulama süreçlerinde sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini artırmayı hedefleyen Çevreye Uyumlu Sosyo-Ekonomik Kalkınma için Sivil Toplum Hareketi’ne yapılan hibe başvuruları, bağımsız kurullar tarafından hem ulusal hem uluslararası düzeyde değerlendirilerek sonuçlandı.

Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan ve Türkiye olmak üzere beş ülkede WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından yürütülen programda, DOÇEV “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Aktif Sivil Toplum” isimli projesi ile Türkiye’den hibe almaya hak kazanan 5 sivil toplum kuruluşundan birisi oldu.

DOÇEV’in Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Çevre Mühendisleri Odası Denizli İl Temsilciliği işbirliği ile geliştirdiği ve 2017- 2018 yıllarında uygulanacak proje çerçevesinde, bölgedeki ÇED uygulamalarında saha araştırması, anket çalışması yapılacak. Elde edilen verilerle uygulamaların olası çevresel etkileri hakkında raporlar hazırlanacak. Ayrıca Pamukkale Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde konferans ve bölgedeki sivil toplum kuruluşları ile tecrübelerin paylaşıldığı bir çalıştay düzenlenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı