REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş 93 yıl öncesinin ruhuyla Kocatepe’de

Eğitim-İş 93 yıl öncesinin ruhuyla Kocatepe’de

Eğitim-İş Denizli şubesi üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos 1922’de büyük taarruzu başlattığı Kocatepe’de düzenlenen “Bağımsızlık ve Zafer Yürüyüşü’ne katılarak,93 yıl öncesinde olduğu gibi bağımsızlık ruhunu yeniden yaşadı ve yaşattılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2015 Çarşamba, 10:46

Atatürk’ün “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz ileri” komutuyla büyük taarruzu başlattığı Afyonkarahisar’daki Kocatepe’de düzenlenen Bağımsızlık ve Zafer Yürüyüşü’ne Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri de katıldı.

denizli-egitim-is-kocatepe-ic

Dün akaşam saatlerinde yola çıkan Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün 93 yıl yaptığı gibi önceŞuhut’ta toplandı. Daha sonra Çakırözü’ndenyola çıkarak 14 kilometrelik Zafer Yolu’nu yürüdüler.Sabaha karşı saat 05.30 sıralarında Kocatepe’ye ulaşarak, yeniden bağımsızlık ateşini yaktılar.

Eğitim-İş Denizli Şubesi Basın Yayın Sekreteri Peral Kurt, 30 Ağustos’un tüm mazlum uluslara örnek olduğunu belirterek,“30 Ağustos Zaferi ülkemizi parçalamak ve ulusumuzu esaret altına almak isteyen emperyalist devletlere karşı, tüm olanaksızlıklara rağmen kazanılan bir onur ve bağımsızlık mücadelesidir. Bu mücadelenin sonunda özgür bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Toplumu feodalizm ve gericiliğin baskısından kurtaran devrimler gerçekleştirilmiştir. Karar verme ve yönetme yetkisisin tek bir kişinin elinde toplandığı padişahlık sisteminden demokratik bir Cumhuriyete giden yol böylece açılmıştır” dedi.

Eğitim İş Denizli Şubesi olarak emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin zafere giden yürüyüşünü anmak amacıyla Kocatepe’de olduklarını dile getiren Kurt,denizli-egitim-is-kocatepe-ic-1 “Bugünlerde her şeyden çok ihtiyacımız olan bağımsızlık ruhunu yaşatmak amacıyla Kocatepe’deydik. Tarikat-cemaat-siyaset ilişkisinde biat kültürüyle yetişen AKP yöneticileri bir taraftan demokrasi havarisi kesilirken, diğer taraftan da tek parti iktidarı ve başkanlık sistemiyle padişahlık rejimine özlem duymaktadır. Tamamıyla yolsuzluk batağına saplanmış, hukuk tanımaz, baskıcı AKP iktidarı bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi taçlandıran aydınlanma devrimlerimiz ve Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek için her türlü çabayı göstermektedir. Eğitim-İş ülkemiz üzerinde oynanan senaryonun kimler tarafından yazıldığının ve rollerin kimler tarafından verildiğinin farkındadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı