REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Kadem Özbay’a destek için Denizli’de

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Kadem Özbay’a destek için Denizli’de

Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çamlıbel’in yaptığı “İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık. Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız” açıklamasını sert bir dille eleştiren ve bu nedenle hakkında dava açılan Eğitim-İş önceki dönem başkanı Kadem Özbay yargılanıyor. Sendikanın Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Denizli’ye geldi, mahkeme öncesi Özbay’a destek verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2017 Perşembe, 12:52

Eğitim-İş Önceki dönem başkanı Kadem Özbay, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriye Çamlıbel’in kişisel sosyal medya hesabından yaptığı “İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık. Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız. Ya sandıkları patlatıp Osmanlı’nın torunları olarak masaya yumruğumuzu vurup sahaya ineceğiz ya da bir 90 yıl daha sürünmeye devam edeceğiz. Ne diyordu İmam-ı Şafi Hazretleri: “Fitne zamanı, düşman oklarını takip edin, o sizi Hakka götürür” paylaşımı ile bunu beğenenleri sert bir dille eleştirmişti.

Çamlıbel görevine devam ederken, Kadem Özbay hakkında “onurunu kırdığı” gerekçesiyle dava açıldı.

Yargılanmaya başlanan ve bugün davası olan Kadem Özbay’a destek amacıyla Denizli’ye gelen Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Adliye önünde açıklama yaptı.

Çamlıbel’in paylaşımlarını hatırlatan ve Özbay’ın bunun karşısındaki duruşunu yeniden ifade eden Yıldırım, “Eğitim-iş olarak Çamlıbel’in bu paylaşımı hakkında suç duyurusunda bulunduk ve yargılanmasını talep ettik. Birçok benzer örnekte olduğu gibi başvurumuz sonuçsuz kaldı ve yargılanmasına gerek duyulmadı. Fakat bu haksız mutlu son bile Çamlıbel’e yetmemiş olacak ki, yargıdan bulduğu bu yüzle karşı atağa geçti. Sonuç: Kadem Özbay’a, Çamlıbel’in onurunu kırdığı gerekçesiyle dava açıldı! Peki, yoldaşımız Kadem Özbay, ne demiş de Cumhuriyet’e hakaret eden bu şahsın, ‘onuru’nu kırmış? Söyleyelim, o dönem gösterdiği tepkiyle Eğitim-İş’in Cumhuriyet düşmanlarına karşı duruşunu göstererek göğsümüzü kabartan Özbay, şunları belirtmişti: ‘Bu paylaşım hastalıklı düşüncenin ürünüdür. Bu paylaşım, Anayasa’ya aykırıdır ve suçtur. Hainliktir. Bugün bu Cumhuriyet düşmanı açıklamaları yapanlar, eğer Kurtuluş Mücadelesi’nin verildiği dönemde yaşasalardı gözlerini kırpmadan emperyalistlerle işbirliği yapabilirlerdi.’ İşte bu haklı tespit, ne acıklı ki dava konusu olmuştur” dedi.

Eğitim-İş olarak bu açıklamanın altına imzamızı attıklarını belirten Yıldırım, “Bu hain paylaşım münferit değildir. Ulusal bayramlarımızın kutlanmasına dair okullardaki teamülleri kaldıran, müfredattan Atatürk’ü ve inkılaplarını çıkaran, devletin laik olamayacağını açıkça ilan eden AKP’nin gerici politikalarıyla örtüşmektedir. Dolayısıyla bu paylaşımı beğenenler, sadece sosyal medyadaki “beğen” butonuna basanlar değil, bu şahsı cezasız bırakanlar, hala o koltukta tutunanların tümüdür. Ama bilinsin ki, ne şimdilik devranın onlardan yana gibi görünüyor olması, ne de hakkımızda açılan bu garabet davalar bizi yıldırmayacak. Eğitim-İş her koşulda ve şartta eğitimdeki gericileşmeye karşı ve Atatürk ilke ve devrimlerinden taviz vermez mücadelesine devam edecektir. Eğitim-İş’in ve yönetim kadrolarının görüşleri nettir. Eğitim-İş Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet’in değerlerine bağlı bir emek örgütüdür. Cumhuriyet’e saldıranları deşifre etmek suçsa, bilinsin ki biz bu suçu işlemekten asla yılmayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı