REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten 1 Mayıs çağrısı: “Emeğine ve iş güvencene sahip çık”

Eğitim-İş’ten 1 Mayıs çağrısı: “Emeğine ve iş güvencene sahip çık”

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, siyasal iktidarın memurların hukuka değil kendisine bağlı olmasını istediğini belirterek, bunun sağlamak için devlet memurlarının iş güvencesini ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. 1 Mayıs çağrısı yapan Özbay, “Emeğine ve iş güvencene sahip çık” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2017 Cumartesi, 13:28

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, 1 Mayıs ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Özbay, “İşçi sınıfının haftanın 6 günü 12 saat çalıştırılmasına karşı haftada 5 gün, günde 8 saat çalışma talebiyle ABD’de başlattığı grev ve eylemlerde yüzlerce işçinin işten atılma ve öldürülme pahasına burjuvaziye karşı gösterdikleri sınıf dayanışması II.Enternasyonal’ın kararıyla 1890 yılından bu yana 1 Mayıs “Uluslararası İşçi Sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak kutlanmaktadır” dedi.

“YENİ SİYASAL REJİM EMEK SÖMÜRÜSÜNÜ DERİNLEŞTİRECEK”
Bu yıl 1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nün, 15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilen AKP Hükümeti’nin ilan ettiği OHAL’le birlikte, kamu emekçilerinin ve işçi sınıfının kazanılmış haklarına karşı giriştiği saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştiğini ifade eden Özbay, “AKP iktidarının, oluşturmak istediği yeni siyasal rejim, emekçi sınıfların sömürüsünü derinleştirmektedir. Kamu emekçilerinin iş güvencesinin elinden alınması istenmesi, taşeronlaştırmanın, esnek ve güvencesiz çalışmanın yaygınlaşması, işçi ve emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının giderek ağırlaşmasına yönelik yasal düzenlemeler ve atılan fiili adımlar sürmektedir. Bizler kamu emekçileri olarak işçi sınıfının bir parçası olduğumuzun, geleceğimizin tüm emekçilerle birlikte şekilleneceğinin farkındayız. AKP iktidarının ve Cumhurbaşkanının ‘İşçi ve memur ayrımını ortadan kaldıracağız’ söylemi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikle iş güvencesinden yoksun bir kamu istihdamı oluşturulmak istenmektedir” dedi.

“İŞ GÜVENCESİNE YÖNELİK SALDIRILAR SÜRÜYOR”
AK Parti iktidarının her fırsatta memurun iş güvencesine yönelik saldırılarda bulunduğunu öne süren Özbay, “Siyasal iktidarın istediği memurların hukuka değil kendisine bağlı olmasıdır. Bunu sağlamanın birinci koşulu devlet memurlarının iş güvencesini ortadan kaldırmaktır. Hedefleri; kamu kurumlarının tamamının baştan aşağı yapılandırılması ve emperyalizmin ihtiyaçları doğrultusunda ticarileştirilerek özelleştirilmesidir. Eğitim-İş olarak, kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldıracak, kamusal hizmetleri ticarileştirip, özelleştirecek, ulus devleti çökertecek ve sendikaların kapısına kilit vurulmasına neden olacak girişimlere karşı Hükümeti uyarıyoruz. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Sermaye güdümlü iktidarlar eliyle, ülkemizdeki emeğin sömürülmesi düzenine, emekçilerin ‘Birlik, mücadele ve dayanışma’ ruhuyla karşı koyulacağına inanıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı