REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten çağrı

Eğitim-İş’ten çağrı

Eğitim-İş Denizli Şubesi Mali Sekreteri Münür Anılır, Cumhurbaşkanlığı seçimine etkin bir biçimde katılarak, oylarını demokrasinin en etkin silahı olarak kullanacaklarını açıkladı. Tüm yurtseverlere çağrıda bulunan Anılır, “Cumhuriyet’ten, laikten ve emekten yana tavır alın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2014 Pazartesi, 15:47

Eğitim-İş Denizli Şubesi Mali Sekreteri Anılır, Türkiye’nin bir yandan bölücülüğün diğer yandan da gerici-faşist politikaların dayatıldığı bir ortamda cumhurbaşkanlığı seçimine gittiğini belirterek, “Bu bağlamda öncelikle gerici ve bölücü kuşatma altında tüm demokrasi güçlerini tehdit eden faşizm tehlikesinin bertaraf edilmesi kaçınılmazdır.Tüm ulusu,demokrasiyi temsil etmesi gereken cumhurbaşkanlığı makamının halkı ötekileştiren, gırtlağına kadar yolsuzluk batağına batmış, en demokratik gösterilerde bile ‘’Vur emrini ben verdim’’ diyebilen diktatör bir anlayışa teslim edilmemesi ülkemizin ‘’makus talihinin’’ yön değiştirmesi açısından çok önemlidir” dedi.

Münür Anılır açıklamasına Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi açık bir diktatörlüğe sürüklemesine ve bölücülüğün kurumsallaşmasına izin vermeyeceklerini de vurgulayarak şunları kaydetti:
“Bu çerçevede aday belirleme sürecinin sağlıklı işletilmemesine rağmen görüşleri farklı bazı siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin ortak bir adayda buluştukları görülmektedir. Özellikle parlamenter rejimin korunması kaygısıyla oluşan bu beraberliği Eğitim-iş olarak önemsediğimizi belirtmek isteriz. Ulusumuzun birliğine ve bağımsızlığımıza yönelik tehditlerin arttığı ,Anayasamızın değiştirilemez hükümleri arasında yer alan laik, demokratik, çağdaş, hukuk devletimize yönelik saldırıların açıkça yapılır hale geldiği, Atatürk ilkelerinin yasa, yönetmeliklerden çıkarıldığı bu dönemde birlikteliklerin daha sağlam temelde ve ilkeler doğrultusunda ileriye taşınması gerektiğine inanmaktayız.

Bu bağlamda; seçime etkin bir biçimde katılarak, oylarımızı demokrasinin en etkin silahı olarak kullanacak, Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizi açık bir diktatörlüğe sürüklemesine ve bölücülüğün kurumsallaşmasına izin vermeyeceğiz. Tüm yurtsever, cumhuriyetçi, laik, demokrat, devrimci, emekten yana kurum ve kuruluşları bu doğrultuda tavır almaya çağırıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı