REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten ek gösterge eylemi

Eğitim-İş’ten ek gösterge eylemi

Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri ek göstergenin yükseltilmesi taleplerini yüksek sesle dile getiriyor. Üyelerle birlikte Maliye önünde açıklama yapan Sendika Başkanı Kadem Özbay, ek göstergenin yükseltilmesi için başlattıkları imza kampanyasında sona gelindiğini söyledi, eğitim çalışanlarının Eğitim-İş çatısı altında toplanmaya çağırdı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 31 Aralık 2015 Perşembe, 14:30

Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri maliye önünde eylem yaptı. Ek göstergenin yükseltilmesi taleplerinin dile getirildiği eylemde açıklama yapan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, sendika olarak, ek gösterge cetvelinin “Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı” bölümünün yeniden düzenlenmesini ve eğitim çalışanlarının ek göstergesinin yükseltilmesini istedi.

denizli-egitim-is-eylem-ic

TBMM Başkanlığı’na gönderilmek üzere başlattıkları imza kampanyasında sona geldiklerini belirten Özbay, “3600 ek gösterge talebimiz ilgili bir ay boyunca kurulumlarımızda kokart takıp imza topladık. 14 Aralıkta da mecliste grubu bulunan siyasi partilerin milletvekillerine faks çekerek taleplerimizi ilettik. Bugün eğitim emekçisi ve dostlarımızdan topladığımız binlerce imzayı TBMM Başkanlığına iletilmek üzere Genel Merkezimize göndereceğiz” dedi.

Emekçilerin ortak mücadele anlayışına inandıkları için, emeğe yapılan her saldırının karşısında durmayı bir görev saydıklarını ifade eden Özbay, “Görev bilinciyle Eğitim-İş olarak 3600 ek gösterge için başlattığımız imza kampanyasının basında ve kamuoyunda yer almasının ardından yine bir yandaş sendika iktidarla işbirliği yaparcasına ‘devlet kaynakları bu talebi karşılayamaz’ açıklamasını yapabilmiştir. Burada çağrıda bulunmak istiyorum. Bu sendikaya zorla üye olan arkadaşlarımız bize katılsınlar, beraber hakkımızı arayalım” diye konuştu.
Özbay, ek göstergenin 3600’e çıkarılması talebi için tüm sendikaları, milletvekillerini, partilileri, tüm eğitim çalışanlarını ve vatandaşları bu mücadeleye destek olmaya çağırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı