REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten öğretmene şiddete sert tepki

Eğitim-İş’ten öğretmene şiddete sert tepki

İzmir Ödemiş’te okul müdürünün iki öğrencisi tarafından vurularak öldürülmesi eğitim camiasını ayağa kaldırdı. Saldırıya sert tepki gösteren Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Milli Eğitim Bakanı’nın derhal istifa etmesini istedi. Aydoğan, yaşananları protesto etmek için derslere ‘Öğretmene Şiddeti Durdurun’ kokartları ile gireceklerini açıkladı.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2017 Pazartesi, 18:20

Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen görev yaptığı okulda, iki öğrencisi tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülmüştü.

Eğitimcilere yönelik şiddetin dozunun her geçen gün artması, Eğitim-İş Denizli Şubesi’ni de harekete geçirdi. Sendika merkezinde basın toplantısı düzenleyen Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yaşanan eğitimcileri derinden üzdüğünü söyledi.

Öğretmeni toplum nezdinde itibarsızlaştıran açıklamaların saldırılarda önemli olduğunu belirten Aydoğan, “Öğretmenlerin çalışma huzurunun bozulmasına, mağduriyetine neden oluşturulan ve bir baskı aracı olan ‘Alo 147’ hattının hizmete girmesi ile öğretmenlere şiddetin arttığı gözlenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğretmenlere yönelik, performans ölçme uygulamaları, mesleki ve ekonomik hakların yoksun bırakması, itibarsızlaştırma politikasının somut gerçeğidir” diye konuştu.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSTİFA ETMELİDİR”
Bu vahim olaydaki güvenlik zafiyetinin endişelerinin boyutunu daha da artırdığını dile getiren Aydoğan, “Milli Eğitim Bakanlığı’na hatırlatıyoruz, eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak sizin oturduğunuz makamların asli görevlerindendir. Yaşanan bu şiddet olayları kendi yanlış politikalarının sonucu olduğunu görmeyen, bu utanç verici olayları münferit sayan, kendi sorumluluğundaki kamu görevlilerinin ve öğrencilerin güvenliğini sağlamaktan aciz Milli Eğitim Bakanı istifa etmelidir” dedi.

Eğitim İş olarak, öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen her türlü şiddetin karşısında duracaklarını dile getiren Aydoğan, “Eğitim-İş, bugün tüm Türkiye genelinde şube ve temsilciklerimizle, öğretmene şiddeti protesto edecek ve ‘Öğretmene Şiddeti Durdurun’ kokartları ile derse girecektir” dedi.

Ayhan Kökmen ile daha önce Tavas’ta birlikte görev yaptıklarını da söyleyen Aydoğan, bu olay ile derinden etkilendiğini dile getirdi. Aydoğan, “Derneğimiz farklı olsa da amacımız hep aynıydı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı