REKLAMI GEÇ

Eğitimciler ‘Metal İşçilerinin’ yanında

Eğitimciler ‘Metal İşçilerinin’ yanında

Bursa’da otomotiv sektöründeki fabrikalarda bir haftadan beri grev yapan işçilere, destek verdiklerini ve yanlarında olduklarını belirten Eğitim-Sen Denizli Şube Sekreteri Altan Karabulut, “Metal işçilerinin bu haklı direnişlerinde yanlarında olduğumuzu belirtiyor, taleplerinin karşılanmasını istiyoruz” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2015 Perşembe, 14:46

Türk Metal Sendikası’na bağlı metal işçilerinin grevine destek Denizlili eğitimcilerden geldi. KESK’e bağlı Eğitim-Sen Denizli Şubesi Sekreteri Altan Karakurt, TMMOB İKK Dönem Sözcüsü Mehmet Sarıca ve üyelerle birlikte basın toplantısı düzenledi.

denizli-egitim-sen-metal-iscileri-ic
Metal işçilerinin kararlı mücadelelerini sürdürdüğünü ve işçilerin bu haklı mücadelesinde yanlarında olduklarını belirten Karakurt, “ Bilindiği üzere 2014 Aralık ayında Türk Metal Sendikası ve MESS arasında işçilerin ‘satış sözleşmesi’olarak değerlendirdikleri bir TİS imzalanmasının ardından metal işçileri arasında imzalanan sözleşmeye ve sözleşmeyi imzalayan Türk-Metal Sendikasına tepkiler artmış; DİSK’e bağlı Birleşik- Metal-İş ,MESS- Türk Metal sözleşmesini kabul etmeyerek üyeleriyle birlikte grev kararı almıştı. İşçilerin mücadelesinden korkan hükümet ve patronlar el ele vermiş, patronların isteği üzerine Türkiye tarihinde bir kez daha bir grev hukuksuz şekilde yasaklanarak metal işçilerinin mücadelesi kırılmak istenmişti. Ancak ne imzalanan sözleşme, ne de hükümet ve patronların oyunları metal işçilerinin mücadelesini engelleyemedi” dedi.

Metal işçilerinin mücadelesinin Türkiye’deki sendikal hareket için son derece önemli ve örnek olduğuna dikkat çeken Karakurt, açıklamasını sözlerini şöyle tamamladı:
“Kamu emekçilerinin de Toplu İş Sözleşmesine hazırlandığı bir süreçte bu direniş ve işçilerin kazanımla çıkması öğretici olacaktır. İşçi ve emekçilerin değil patronların ve sermayenin çıkarlarını düşünen, yandaş sendikacılığın hızla büyüdüğü AKP döneminde birleşik mücadelenin önemi büyüktür. Eğitim Sen olarak emeklerine sahip çıkmak, hakları olanı almak ve geleceklerine sahip çıkmak için başlattıkları bu mücadeleyi destekliyoruz. Metal işçilerinin bu haklı direnişlerinde yanlarında olduğumuzu belirtiyor, taleplerinin karşılanmasını istiyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı