REKLAMI GEÇ

Eğitimcilerden suç duyurusu

Eğitimcilerden suç duyurusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın laikliğin yeni anayasada olmaması ve dindar bir anayasa yapılmasıyla ilgili çıkışına tepkiler artarak sürüyor. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Denizli Şubesi üyesi eğitimciler, Kahraman hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde basın açıklaması yapan eğitimciler, Kahraman’ı istifaya davet etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2016 Çarşamba, 16:23

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay ve üyeleri Adliye önünde bir araya geldi, tepkilerini ortaya koydu. Basın açıklamasına Eğitim-İş üyesi öğretmenlerin yanı sıra Tabip Odası ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri de katılarak destek verdi.

denizli-egitim-is-ismail-karaman-suc-duyurusu-1

Laikliğin yeni anayasada olmaması ve dindar bir anayasa yapılması gerektiğini söyleyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı istifaya davet eden ve laiklik ilkesine ve Cumhuriyet devrimlerine karşı meydan okuyarak suç işlediğini belirten Kadem Özbay, Cumhuriyet savcılarını da göreve çağırdı.

İSTAFA ÇAĞRISI
Adliye önündeki basın açıklamasında TBMM Başkanı Kahraman’ı istifaya davet eden Özbay, “Eğitim-İş, tüzüğünde de belirtildiği üzere, Atatürk ilke ve devrimleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin laiklik ilkesi üzerinde yükseldiğinin bilinciyle laiklik ilkesinin korunmasına büyük önem verir. Kişilerin inanç ve vicdan özgürlüklerini savunurken, dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanmalarını ya da baskı altına alınmalarını da kabul edilemez bulur. TBMM Başkanı Kahraman’a kendilerini var eden iradeyi ve o iradenin sonucu olan siyasal rejimi korumakla yükümlü olduklarını hatırlatıyor, bir kez daha istifa etmeye davet ediyoruz” dedi.

“ALTINDA KALIRSINIZ AKILLI OLUN”
Basın açıklamasında Gezi Direnişini hatırlatarak AK Parti iktidarına seslenen Özbay, “Gezi olaylarında 3-5 ağaç, üç-beş çapulcu derken tir tir titriyordunuz. Atatürk İlke ve devrimleri bu ülkenin yapı taşlarıdır, ayakta tutan direklerdir. Yıkılırsa altında kalırsınız, akıllı olun” uyarısında bulundu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
Eğitimciler, basın açıklamasının ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkında “Görevi kötüye kullandığı” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı