REKLAMI GEÇ

Ekonomik kriz ve nükleer enerji masaya yatırıldı

Ekonomik kriz ve nükleer enerji masaya yatırıldı

TMMOB Haftası kapsamında yapılan ve Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şube Eski Başkanı Mehmet Özdağ‘ın sunumuyla “Ekonomik Krizin Enerji Sektörüne Yansımaları ve Nükleer Enerji” konulu seminer, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2018 Cuma, 17:17

Türkiye’nin enerji konusunda yaşadığı sıkıntılar ve ülkenin bu konudaki dışa bağımlılığının ön plana çıktığı seminerde, enerjide dışa bağımlılığın en ağır dönemlerinden birinin yaşandığını vurgulayan Özdağ, uzun vadeli döviz kredileriyle kurulan enerji santrallerinin finans borçlarını ödeyemeyerek çalışamaz hale geldiğini söyledi.

Elektrik Fiyat tarifelerinin de konu olduğu seminerde elektrik faturalarındaki bir yıllık değişim kıyaslandı ve zam oranları gösterildi. Artış oranlarının sadece döviz kaynaklı elektrik birim fiyatı olarak değil TRT payı gibi kalemlerde de yapıldığı dile getirildi.

Diğer taraftan Nükleer Santral Pazarına da değinen Mehmet Özdağ, “Nükleer Enerji üretiminin maliyeti aynı elektriği üreten farklı enerji santrallerinden daha pahalı” dedi.
Etkinlik katılımcıların soru cevaplarıyla tamamlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı