REKLAMI GEÇ

Elif Asya’dan Özgecan Abla’sına mektup

Elif Asya’dan Özgecan Abla’sına mektup

Özgecan Aslan’ın katledilişini protesto eylemine katılanlar arasında biri vardı ki, henüz 5 yaşında olmasına rağmen her şeyin farkındaydı. Vahşetin kurbanı genç kız için “Sevgili Özgecan Abla” diye başlayıp, “Adalet istiyorum” ile biten bir mektup yazmıştı. Elif Asya biliyordu ki bunun önü alınmalıydı. Bu onun da sorunuydu. Çünkü o da geleceğin kadınıydı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 15 Şubat 2015 Pazar, 16:32

Delikliçınar Meydanı’nda Özgecan Aslan’ın katledilişini protesto eylemine babasıyla birlikte geldi 5 yaşındaki Elif Asya Alabaş… Özgecan’a yapılanlar O’nun da canını yakmıştı. Babası Mustafa Alabaş’la birlikte geldiği eylemde elinde tuttuğu kağıt parçası dikkat çekti. Herkesin elinde dövizler vardı. O daduygularını dile getirdiği babasının kaleme aldığı mektupla vahşeti kınayanlar arasındaki yerini aldı. 

“Sevgili Özgecan Abla…” diye başlıyordu mektup. Özgecan’a bu kötülüğü denizli-ozgecan-aslan-eylem-elif-asya-mektup-icyapanlara lanet yağdırdığı mektubu “Adalet istiyorum” diye bitirdi. Bu yaşta gösterdiği duyarlılığı takdir etmek mi gerekiyordu Elif Asya’nın, yoksa insanlıktan çıkanların yapabileceklerinin sınırı olmadığını henüz 5 yaşında öğrenmiş olmasına üzülmek mi… Elif Asya büyüyüp kadın olmadan, Türkiye’de kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin yok olması gerekiyor. Bunu o da istiyor…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı