REKLAMI GEÇ

Emekli Astsubaylar eylemde

Emekli Astsubaylar eylemde

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Denizli Şubesi üyeleri, Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda meslektaşları tarafından başlatılan ölüm orucuna destek için Delikliçınar’da toplandı. Yapılan açıklamada, subay ve astsubaylar arasındaki adaletsizliklerin giderilmesi istendi.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2014 Cumartesi, 17:37

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Denizli Şubesi üyeleri, Delikliçınar Meydanı’nda ’Oyak temsil hakkımızı istiyoruz, Ek gösterge bizim de hakkımız değil mi? Aynı görevdeyiz yan ödemeyi neden alamıyoruz’ yazılı dövizlerle eylem yaptılar.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Denizli Şube Başkanı Nihat Çavuşoğlu, “Bizler cephede omuz omuza savaştığımız, erzakımızı paylaştığımız, dertlerimizi ve tasalarımızı konuştuğumuz, cepheden döndükten sonra bıçak ile keser gibi sen burayı kullan sen burada yemek ye, sana bu kadar veriyorum, sen bu kadarı al denilecek kadar küçük ve hakir görülecek insanlar değiliz” dedi.

“İstediğimiz sadece çalışırken ve emekli olduktan sonra ezilmeden, kimsenin kuklası olmadan rahat ve huzurlu yaşamak” diyen Çavuşoğlu, beklentilerini şöyle sıraladı:
“Eğitim ve öğretim haklarından kaynaklanan intibaklarının bir an önce yapılarak maaşlarımızı düzeltilmesini istiyoruz. Birinci derecenin 4’üncü kademesine yükselmemize rağmen ek göstergelerimiz hala 3600 TL’dir. Bu nedenle çalışırken ve emekli olduğumuzda; aynı hizmet yılı ve öğrenime sahip subayların yarısı kadar maaş alıyoruz, haksızlığın düzeltilmesi istiyoruz. Subay statüsündeki üst rütbeli personele hem çalışırken hem de emeklilikte maaşlarıyla birlikte ödenen ‘makam’, ‘temsil’ ve görev tazminatlarını bizde hak ediyoruz, Görev esnasında kıdemli astsubaylara ve emekli astsubaylara makam, temsil, görev tazminatlarının hak ettiğimiz kadar ödenmesini istiyoruz. Aynı işi aynı yerde hatta daha fazlasını yaptığımız ve aynı öğrenimleri gördüğümüz halde biz astsubaylara subayların yarısı kadar yan ödeme veriliyor. Bu adaletsizliğin bitmesini istiyoruz. Personel sayısına göre orduevi, kamp ve sosyal tesislerden yararlanma oranlarımız çok düşük. Bu makasın kapatılmasını istiyoruz. Yurtdışı geçici ve sürekli görevlendirmelerde astsubay kontenjan ve kadroların artmasını istiyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı