REKLAMI GEÇ

Emniyet Müdürü Demir basınla buluştu, çalışmaları değerlendirdi

Emniyet Müdürü Demir basınla buluştu, çalışmaları değerlendirdi

Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sohbet toplantısında Denizli’nin asayişine ilişkin bilgiler paylaşan Demir, FETÖ/PDY operasyonlarına ilişkin, “Bu işin yanı, ortası, paraleli olmaz” dedi, soruşturmaların ciddiyetle sürdüğünü söyledi. Demir ayrıca hırsızlık olaylarında ciddi azalma olduğunu söyledi ve “Uzun süredir hırsızlık olmuyor, nazar değecek diye korkuyorum” diye konuştu.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2018 Salı, 12:45

Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni (DGC) ziyaret etti. DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan Demir’in pozitif enerjisi gözden kaçmadı.

“HUZUR KENTİ DENİZLİ”
Sohbet buluşmasında basın mensuplarına kentin genel asayişine ilişken bilgiler veren Demir, iki yıllık çalışmanın ardında Denizli’nin huzur kenti haline geldiğini söyledi.

Demir, “Muhtarlarla, taksicilerle, apart, suit ve alışveriş merkezleri ile ciddi bir etkileşim içindeyiz. ‘Polis İmdat’ çağrısında %27’lik bir artış var. Olay yerine müdahalede ise ivme kazanmışız. 16 dakikadan, ortalama 7 buçuk dakikaya düşen olay yerine müdahale süremiz var. Bu durum bizi oldukça sevindiriyor” dedi.

“UYGULAMA ÇOK CEZA AZ”
Cezai işlemlerde titiz davrandıklarını belirten Demir, “Gün içinde en az 15 şahısa emniyet kemeri ve hareket halindeki araçta telefon görüşmesinden dolayı, önce ikaz daha sonra ceza uygulanıyor. Uygulanan cezalarda ciddi gerileme var. 40 milyon liradan 31 milyona kadar gerilemişiz. Emniyet kemeri takan insan sayısı, yüzde 57’lerden yüzde 80’lere çıkmış vaziyette. Tabi ki bu kadar çoğunluğu disipline edebilmek kolay değil, tabanın da katkısı büyük” diye konuştu.

“BU İŞİN YANI ORTASI PARALELİ OLMAZ”
FETÖ/PDY operasyonlarına ilişkin de değerlendirmeler yapan Emniyet Müdürü Demir, “Bu işin yanı, ortası, paraleli olmaz. Denizli’nin bu konuda hiç toleransı yok, buradaki tüm resmi makamlar da bu duruma çok ciddi bakıyorlar. Operasyonlar devam ediyor, edecek de. Bylock operasyonunda yüzde 99’luk başarımız mevcut” dedi.

“NAZAR DEĞECEK DİYE KORKUYORUM”
Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, ‘En çok hangi şube ile sıkıntılar var” sorusuna verdiği yanıtla herkesi güldürdü. Demir, “Aslında beni mutlu eden bir şey var ama söylesem mi söylemesem mi bilemiyorum. Hırsızlık konusunda ciddi bir azalma var. Şimdi önüme tek tük hırsızlık ile ilgili dosya düşüyor. Nazar değecek diye kokuyorum” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Demir ile basın mensuplarının buluşması keyifli bir ortamda devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı