REKLAMI GEÇ

Erdoğan: “Memurun bütçe açığı daha da arttı”

Erdoğan: “Memurun bütçe açığı daha da arttı”

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yaptığı 2017 Aralık ayına ait asgari geçim endeksi sonuçlarını haylaşan Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, son bir yılda harcama kalemlerinde yaşanan fahiş artışlara dikkat çekti, kamu çalışanlarının ceplerinden eksilen ücretin ciddi boyutlara ulaştığını vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2018 Çarşamba, 13:01

Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Emre Erdoğan, Türkiye Kamu-SEN Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yaptığı asgari geçim endeksi sonuçlarını yorumladı.

Erdoğan, “Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan Aralık 2017 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 668 TL olarak hesaplandı. Bir memur, ortalama maaşının %69,8’ini yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kaldı” dedi.

Yapılan araştırmada 2017 yılında dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 4 bin 827 liradan, 5 bin 487 liraya çıktığını belirten Başkan Öztürk, “Bu dönemde açlık sınırı da %12,8 oranında yükseldi. 2017 yılında vatandaşların zorunlu harcama giderlerinde yaşanan bu artışlara rağmen memur maaşları temmuz ayındaki enflasyon farkı ile birlikte ancak %10,1 oranında arttı. Böylece memur maaşlarının hem resmi enflasyon karşısında hem de harcamalar karşısında eridiği tescillenmiş oldu” dedi.

“2017, MEMURLAR ADINA KAYIP BİR YIL”
Kamu çalışanlarının ceplerinden eksilen ücretin ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayan Erdoğan, “Geçen yıl, 4 kişilik bir ailenin insanca yaşayabilmesi için gerekli olan en düşük tutar aylık 659 liraya yükseldi. Buna rağmen memur maaşlarındaki artış 273 lirada kaldı. 2018 ve 2019 yıllarında geçerli olacak maaş zammı için toplu sözleşmeye imza atanların bu durumu seyretmesi düşündürücüdür. Yıllardır memurlarımız adeta ekonomik olarak cezalandırılıyor. Öngörüden yoksun yapılan toplu sözleşmeler nedeniyle bu zulmün daha uzun süre devam edeceği açık bir şekilde görülüyor. 2017 memurlar adına kayıp bir yıl olarak kayda geçmiştir. Etkisiz konfederasyonun imzaladığı etkisiz toplu sözleşme nedeniyle 2018 ve 2019 yılları da kayıplar hanesine yazılacaktır. Hal böyle iken kamu çalışanlarını, haklarını korumak konusunda tercihlerini gözden geçirmeleri ve hak edene hak ettiği itibarı vererek tercihlerini yapmaları konusunda uyarıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı