REKLAMI GEÇ

Ev hanımları da sigortalı olmak istiyor

Ev hanımları da sigortalı olmak istiyor

Girişimci Kadınları Destekleme Derneği Denizli Şubesi’nin desteklediği Ev-Eksenli Çalışan Kadınları Destekleme örgütü Denizli’de toplandı. Makine Mühendisleri Odası’nda açılan sergide buluşan kadınlar, ev hanımlarının da sigortalı olmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2013 Cuma, 16:19

Anneler Günü dolayısıyla, Ev-Eksenli çalışan kadınlara desteklemek amacıyla sergi açıldı. Makine Mühendisleri Odası Sergi Salonu’nda açılan sergide, Girişimci Kadınları Destekleme Derneği Denizli Şubesi’nin açtığı kurslara katılan ev hanımları, el emeği göz nuru emeklerini sergilediler.

denizli-ev-eksenli-kadinlarin-sergisi-ic

ÇALIŞTIKLARININ FARKINDA DEĞİLLER
Serginin açılışını gerçekleştiren Ev-Eksenli Çalışan Kadınları Destekleme Örgütü Ankara Koordinatörü Nazik Işık, ev hanımlarının yaptığı tarhana, salça, el işi gibi emeklerini ekonomiye kazandırmak amacıyla mücadele başlatıldığını söyledi. Amaçlarının ev hanımlarının da çalıştıklarının birer işçi oldukları yönünde farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Işık, “Biz ev-eksenli çalışan kadınları desteklemek amacıyla kurulan bir örgütüz. 6 ilden Denizli’ye gelen örgüt temsilcilerinin katıldığı Ev –Eksenli Çalışan Kadınları Destekleme Örgütü Kamu Çalıştayı’nda ev hanımlarının de birer işçi olduğunu vurgulamak ve onların sorunlarını masaya yatıracağız. Dört gün sürecek olan Çalıştay’da ev hanımlarının sosyal güvenlik haklarından da yararlanmasını talep edeceğiz” dedi.

7 YILDA 400 KADINA KURS VERDİK
Kadın Girişimcileri Destekleme Derneği Denizli şube Başkanı Ayşe Balkanay, 7 yılda 400 ev hanımına kurs verdiklerini belirterek, “Dernek olarak ev hanımlarının, her gün evlerinde ürettikleri ürünleri geliştirerek ekonomiye kazandırılması için 7 yıldan beri çalışıyoruz. 7 yıl içerisinde 400 kadına kurs verdik” dedi.

Ayşe Balkanay, 28 kursiyerin açtığı sergide ev hanımlarının yaptığı el sanatları dekoratif ürünlerin sergilendiğini belirterti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı