REKLAMI GEÇ

Feyzioğlu: Gündemimiz avukatlık sınavı

Feyzioğlu: Gündemimiz avukatlık sınavı

Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, gündemlerinin Cumhurbaşkanlığı seçimi değil, avukatlık sınavı olduğunu belirtti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2014 Cuma, 21:13

Eğitim-İş ve Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli şubelerince düzenlenen “Demokrasi ve Hukuk” konulu konferansa katılmak üzere Denizli’ye gelen TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Denizli Barosu Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye gündemini oluşturan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Feyzioğlu, avukatların gündeminde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin değil, avukatlık sınavı ile ilgili gerekli yasal düzenlemenin yapılması olduğunu vurguladı.

Hakimlik, savcılık ve avukatlık alanlarında kalite sorunu olduğunu ifade eden Feyzioğlu, “Bu düşüş karşısında hakim, savcıların sınavla meslek adaylığına ve mesleğe yine sınavla kabulleri belli bir filtrasyonu sağlıyor. Ama avukatlıkta hiçbir elemenin bulunmaması, her başvuranın staja kabulü ve her staja başvuranın da bir sene sonra ruhsatnamesini alıyor olması çok büyük bir sorun olarak karşımızda. Avukatlık mesleğindeki kalitenin sadece avukatların sorunu değil, avukatın savunduğu vatandaşın sorunu da” dedi.

SİYASİLER 2 TURLU SEÇİM SİSTEMİNİ KAVRAYAMADI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı için ‘çatı aday’ arayışını da eleştiren Feyzioğlu, “Siyasiler 2 turlu seçim sistemini kavrayamamış anlaşılan. Zaten Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 1. turda çatı aday belirlenecek. Şimdiden çatı aday arayışına gitmek siyasi güç yaratmaktan öte bir şey değildir” diye konuştu.

AVUKATLARA YENİ HİZMET BİNASI MÜJDESİ
Denizli Barosu için yeni bir hizmet binası müjdesini de veren TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, “Bir yıl sonra bu toplantıyı yeni, daha modern bir binada yapıyor olacağız. Proje ihalesi tamamlandı. İnşaatı ile ilgili ihale çalışmaları devam ediyor. Haziran ayında temelini atacağız. Ve 300 gün içerisinde yeni binanız tamamlanacaktır” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI HEDİYE
Bu arada, basın toplantısında anlamlı bir bağış da gerçekleşti. Harçlıklarından biriktirdikleri parayı Türkiye Barolar Birliği’nin açtığı yardım hesabına yatıran Anafartalar, Denizli ve Irlıganlı liseleri ile Er-Bakır Fen Lisesi öğrencileri, banka dekontunu Metin Feyzioğlu’na teslim etti. Banka dekontunu teslim alan Feyzioğlu, “Bu benim Denizli’de aldığım en güzel hediye” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı