REKLAMI GEÇ

Filistin’e seyirci kalmayın çağrısı

Filistin’e seyirci kalmayın çağrısı

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, Filistin halkına yapılanların savaş ve insanlık suçu olduğunu belirterek, sağlık çalışanları olarak bu duruma daha fazla seyirci kalınmamasını ve saldırıların derhal durdurulmasını talep ettiklerini söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2014 Cuma, 14:57

Gazze’de yaşanan insanlık dramına bir tepki de sağlık çalışanlarından geldi. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, Dişhekimleri Odası başkanı Musa Akyol ve SES Denizli Şube Başkanı Selçuk, düzenledikleri ortak basın toplantısında, İsrail’in saldırgan tutumunu kınadı.

Sağlık çalışanları adına hazırlanan basın açıklaması metnini okuyan Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, “İsrail dünyanın gözü önünde bir halkı aşağılıyor, sürüyor, süründürüyor. Yıkıyor, yakıyor, tutukluyor öldürüyor. Filistin’de her ölümle birlikte insanlık da ölüyor” dedi.

Önem,İsrail’in sağlık kuruluşlarını da hedef aldığına dikkat çekerek, “8 Temmuz’dan bu yana 11 sağlık merkezi saldırıların hedefi oldu. El-Aksa Hastanesi’nin bombalanması sonucu 5 hasta yaşamını yitirirken, aralarında doktorlar ve sağlık çalışanlarının da olduğunu 70’den fazla insanın yaralandı. Saldırılarda bugüne kadar 200’ü aşkın çocuk, çoğu kadın olmak üzere 700’den fazla Filistin vatandaşı ile 20 İsrail askeri ölmüştür. 4 bin 500’den fazla insan da yaralanmıştır. Filistin halkına yapılanlar savaş suçudur, insanlık suçudur. Derhal durdurulmalıdır” diye konuştu.

Gazze’de yaşanan dramın bir benzerinin Irak’ta yaşandığını belirten Önem,“Irak’ta yaşayan 300 bin Türkmen, yaşadıkları coğrafyayı terk etmek zorunda bırakılmıştır. Denizli’deki sağlık çalışanları olarak Filistin halkının ve Irak’ta Türkmen kardeşlerimizin yanındayız. Uygulanan bu zulmün durdurulmasını talep ediyoruz” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı