REKLAMI GEÇ

Fıstık çamlarına kıymayın

Fıstık çamlarına kıymayın

Bereketler Mahallesi’nde 2007 yılında otistik çocukların yaşam alanı olarak planlanan alana dikilen 500 fıstık çamının kesilmesinin gündeme gelmesi STK’ları harekete geçirdi. 5.5 dekarlık araziye yapılması planlanan spor salonunun başka bir bölgeye alınmasını isteyen İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Birsen Yurtseven, “Çocukların tedavilerine katkı sağlayan alanı yok etmeyin” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 26 Kasım 2015 Perşembe, 12:54

Dentaş Kağıt Sanayi A.Ş tarafından 2007 yılında Merkezefendi’nin Bereketler Mahallesi, Fatih İlkokulu yanındaki 5,5 dekarlık alana 500 fıstık çamı dikilmiş, Bu alan otistik çocukların zor zamanlarında rehabilitasyonları için Mimar Cengiz Bektaş tarafından tasarlanmıştı. 500 fıstık çamın bulunduğu 5.5 dekarlık alana spor tesisi yapılmasının gündeme gelmesi, tepkileri de beraberinde getirdi.

STK’LILAR ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN BİR ARADA
Alanın, yeşil alan kalması ve spor tesisinin başka bir yere yapılması için Özel Çocukları Koruma Derneği, Denizli Otizm Derneği, Doder- Down Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği, Erken Çocukluk Eğitim Merkezi, Çamlık Özel EğitimUygulama Merkezi Okul Aile Birliği, Çamlık İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği, Çamlık İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği, İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği, Fatih İlköğretim Okulu mezunları temsilcileri Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya geldi, tepkilerini ve taleplerini dile getirdi.

Spor tesisleri yapımına karşı olmadıklarını ifade eden İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Birsen Yurtseven, “Ancak gençlere spor imkanı sağlarken; Otistik çocuklarımızın tedavisine katkı sağlayacak olan kent içindeki yeşil bir alanın yok edilmesine sebep olmamak gerektiğini inanıyoruz” dedi.

ÖZEL ÇOCUKLARA GÖRE TASARLANDI
Ağaçlar, hayvanlar, su gibi doğanın vazgeçilmez öğelerinin otistik çocukların tedavileri açısından çok önemli olduğunu dile getiren Yurtseven, çocukların zor zamanlarında suyun, ağacın ve evcil hayvanların bulunduğu ortamlarda dingilleştirdikleri için protokol imzalaması aşamasında eski Vali Abdülkadir Demir’den söz alındıklarını, eğitim merkezinin projesini de Mimar Sayın Cengiz Bektaş tarafından çocukların ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandığını kaydetti.

denizli-otizm-cocuklari-icin-agalara-kiymayin-ic

AĞAÇLIK ALAN YEŞİL ALAN OLARAK KALSIN
Dentaş Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nin yapılma gerekçesinin engelli çocukların tedavisi ve eğitimi olduğunu ifade eden Yurtseven, “Kanaatimizce çocuklarımızın tedavisi ve eğitimi için elzem olan buradaki ağaçların yok edilerek bu örnek projenin çok önemli bir bölümünü geçersiz kılacak bir yapılanma hepimize ağır bir sorumluluk yükleyecektir. Bu yüzden söz konusu olan ağaçlık alanın, yeşil alan olarak kalması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı