REKLAMI GEÇ

“Gazeteciler de örgütlenmeli”

“Gazeteciler de örgütlenmeli”

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın daveti üzerine kentimize gelen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, gazetecilik alanında kariyer yapmak isteyen PAÜ’lü öğrencilere sendikal anlamda örgütlenmenin önemini anlattı.

/ DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2008 Çarşamba, 00:00

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın daveti üzerine kentimize gelen ve bir dizi ziyarette bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı – Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Orhan Erinç ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Özgen, PAÜ Kariyer Günleri 2008 çerçevesinde bir konferans verdi.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, medyanın içinde bulunduğu durumu anlattı. Ekonomi ve dış haberler gibi servislerin yurtdışındaki gazetelerde önemli bir yere sahip olduğunu, ülkemiz genelinde ise böyle bir durumdan söz edilemeyeceğini hatırlatan Erinç, halkı politikadan uzak tutmak için magazinleşme sürecinin başlatıldığını ifade etti. Erinç, “Hoşgörüsüz politikacılarla yönetiliyoruz. Yurttaşlarımız, sıkıntılı bir sürecin tanığı… Türkiye’nin Afrika ülkeleriyle eşdeğer renklere boyanmasından vazgeçmesini umuyorum. Türkiye, uzun süre magazinleşen süreci yaşayacak gibi görünüyor. Gazetecilerin sendikalaşması, örgütlenmesi de bu noktada önem kazanıyor” diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Özgen, kariyer yönetiminin önemli olduğunu düşündüğünü söyleyerek sözlerine başladı, 80’li yıllardan sonra Türkiye’de başlayan apolitikleşme sürecini anlattı. Örnekler veren ve gazetecilerin baskı altına alınma çabasının olumsuz sonuçlarına dikkat çeken Prof. Dr. Özgen, “Genç arkadaşlarımızın daha uyanık olması gerekiyor. Geçmişi iyi bilmek, değerlendirmek gerekiyor. Değerlendirme yapıp önümüze bakmak zorundayız. Bizler bu ülkenin münevverleriyiz. Küreselleşme adı altında bize dikte edilenler karşısında ulusal filtre gözlüğümüzü takmalıyız. Dengeyi sağlamalıyız. Asıl mesele Laila’daki adamla yayladaki adamı buluşturmak” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı