REKLAMI GEÇ

Göçmenler tek çatıda

Göçmenler tek çatıda

Denizli’deki Balkan göçmenleri, dernek çatısı altında birleşti.

/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2007 Salı, 00:00

Denizli’deki Balkan göçmenleri, Denizli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni kurdu. 10 Nisan 2007’de kuruluş çalışmalarını tamamlayan dernek, DGC’de yapılan basın toplantısında tanıtıldı.

Dernek Başkanı Ali Sert, Denizli merkez, ilçeler, köyler ve Afyon, Burdur gibi illerde

100 bine yakın Balkan göçmeni olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Balkan göçmenlerinin Türkiye’de ve Balkanlar’da büyük bir nüfusa sahip olduğunu ancak dağınık bir şekilde yaşadıklarını belirten Sert, amaçlarının Balkan göçmenleri arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak ve göçmen kültürünü yaşatmak olduğunu söyledi.

Dernek Basın Sekreteri Hayrettin Akgün, “Sevindik, İlbadı, Karşıyaka, Aktepe, Dokuzkavaklar, Fatih, İstiklal, İncilipınar, Güzelköy, Yeşilyurt, Esentepe, Korucuk, Pınarkent, Honaz, Buldan, Bozkurt’un yanı sıra Afyon ve Burdur’da da Balkan göçmenleri bulunuyor. Denizli merkezde 25 bin civarında Balkan göçmeni var. Dernek olarak, Balkanlar’da geride bıraktıklarımıza da destek çıkmak istiyoruz. Yakın zamanda, Yunanistan ve Bulgaristan’da bıraktıklarımızı da ziyaret ederek onların gerek AB Parlamentosu’nda gerekse ülkelerinde daha güçlü bir konuma gelmeleri için çaba göstereceğiz” dedi.  

Akgün, Balkan göçmenlerinin Atatürk gibi büyük bir lideri çıkarmış bir topluluk olduğunu hatırlatarak, “İşte, Denizli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, bizler; milli ve aziz hatıralarımızı canlandırmak, canlı tutmak, milli kültürümü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için bir köprü vazifesi görmek istiyoruz” dedi.

Derneğin, İstasyon Caddesi’ndeki Köseoğlu İş Merkezi’nde bulunan merkezinin açılışı ise önümüzdeki günlerde yapılacak. Den-Göç-Der’e, www.gocmender.org.tr adresinden de ulaşılabiliyor.  

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı