REKLAMI GEÇ

Görme engelli kadınların isyanı

Görme engelli kadınların isyanı

Altınokta Körler Derneği Denizli Şubesi üyesi kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitliliğine, ayrımcılığa ve şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, son yıllarda artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin artması nedeniyle sokağa çıkamaz olduklarını söylediler.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Mart 2016 Çarşamba, 16:05

Altınokta Körler Derneği Denizli Şubesi’nin kadın yönetim kurulu üyeleri Ümmü Yıldırım ile Pınar Göcen, Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi İlyas Haytan Salonu’nda toplantı düzenledi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen toplantıya, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, parti eğitim sekreteri Mahinur Dengil, yönetim kurulu üyeleri ile Altınokta Körler Derneği Denizli Şube Başkanı Reşat Gökcen ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

denizli-altinokta-korler-dernegi-kadin-uyeler-ic

Görme engelli ve eğitimci Ümmü Yıldırım, engelli kadınlar olarak yalnızca kendi yaşadıkları sorunlara odaklanmak istemediklerini belirterek, “Bizler diğer kadınlar gibi toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa ve şiddetin her türlüne maruz kalan görme engelli kadınlarız. Son zamanlarda artan terör olayları, kadınların sokak ortasında öldürülmesi, özellikle zihinsel engelli kadınlara tecavüz edilmesi, hem bizim hem de ailelerimizin sosyal ortamları tehlikeli olarak görmesine neden oluyor” dedi.

Evde, sokakta, işyerinde kısaca her yerde kadına karşı artan şiddetin önlenmesi için çalışmalar yürütülmesini önemsediklerini vurgulayan Yıldırım, “Sorunun sadece boşanma oranlarının artmasına indirgenerek değerlendirilmesinden dolayı rahatsızlık duyuyoruz. Ev içindeki şiddetin durdurulmasının toplumun refahı için birincil düzeyde önem taşıdığını düşünüyoruz” diye konuştu.

denizli-altinokta-korler-dernegi-kadin-uyeler-1

Görme engelli kadınlar olarak yalnızca kendi sorunlarına odaklanmak istemediklerini de vurgulayan Yıldırım, kadın örgütlerinin çağrıldığı, kadın sorunları ile ilgili her türlü toplantılarda yer almak istediklerini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı