REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu’ndan saldırıya kınama

Denizli Barosu’ndan saldırıya kınama

Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Ahmet Tüysüz’ün Viranşehir’de adliyede gözaltındaki müvekkiline, onu kendisinin savunacağını söylediği sırada bazı polis memurlarının önce sözlü sonra fiziksel saldırısına uğradığı iddiasına toplumun her kesiminden kınama üstüne kınama geldi. Denizli Barosu Başkanlığı yaptığı yazılı açıklama ile saldırıyı şiddetle kınadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Eylül 2017 Cumartesi, 16:58

Başta avukatlar ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu’nun ardından Denizli Baro Başkanlığı da bir kınama mesajı yayımladı.

Denizli Baro Başkanlığı adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Ahmet Tüysüz’ün, Viranşehir Adliyesi’nde gözaltındaki bir müvekkilini kendisinin savunacağını söylediği sırada, polis tarafından hem sözlü hem fiziksel saldırıya uğradığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Mesleğimize, yargıya yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, değerli meslektaşımız Av. Ahmet Tüysüz’e ve Şanlıurfa Barosu’na geçmiş olsun diyoruz. Avukatlık mesleğinin bir kamu hizmeti ve hukuki sorunları çözümleyen bir meslek olduğu asla unutulmamalıdır. Avukatın yaptığı iş kişiselleştirilmemeli, suçun konusunu oluşturmamalı, şahsı hedef alınmamalıdır. Hem savunma hem de savunulma hakkına yapılan bu gibi saldırılar aslında yargıyı hedef alarak hukuk devletine yapılan saldırılardır. Adaletin üç saç ayağından biri savunmaya yani avukatlara yönelik yapılan bu tür saldırılara karşı susmayacağımızı, meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağımızı, saldırgan polislerin tespit edilerek hak ettikleri cezalara çarptırılmaları için olayla ilgili sürecin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun ve meslektaşlarımızın bilgisine saygılarımızla sunarız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı