REKLAMI GEÇ

“Haklarımıza sahip çıkacağız”

“Haklarımıza sahip çıkacağız”

Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Azmi Ermiş, var olan yasaların uygulanıp, özürlülerin görüşleri alınarak düzenlenmesi konusunda, haklarına sahip çıkmak kararlılığında olduklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2008 Pazartesi, 00:00

Sakatlar Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştiren 6 Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi yönetimi, Başkan Azmi Ermiş başkanlığında, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Ermiş, DGC Yönetim Kurulu Üyeleri Muharrem Tüzün ve Sevim Say’a, hafta ile ilgili etkinliklerin yanı sıra engellilerin içinde bulunduğu durumu, hak arayış mücadelelerini ve engelliler için yapılması gerekenlerle, engellilerin yapması gerekenleri ayrıntılarıyla açıkladı. Ermiş, var olan yasaların uygulanması, uygulamalarda görüşlerinin alınıp, toplumun aydınlanması ve haklara sahip çıkma konusunda kararlı davranışlarını yılmadan sürdüreceklerini söyledi.

Ermiş konu ile ilgili şunları söyledi: “Sakatlar Haftası çerçevesinde öncelikle sakatların sorunları ve sakatlım nedenleri gözden geçirilerek çözüm yolları tartışılmalı ve neler yapılabileceği hakkında ilgili kurumlarla işbirliği yapılmalı. Konunun hassas olması ve istismara açıklığı nedeniyle ülkemizde birçok engelli örgütü kurulmuş ve mantar gibi artmaya başlamıştır. Bu tür dernek yöneticileri halkın iyi niyetini istismar ederek çeşitli bağışlar almayı sürdürmektedir. Durum böyle olunca kişilerin hakları gözardı edilmekte, çıkarılması gereken yasa ve yönetmelikler çıkarılmamaktadır. Herşeyden önce, Özürlüler Yasası’nın çıkarılan yönetmeliklerle işlevsiz hale dönüştürüldüğü görülmektedir. Bunun yanında iş yerlerinde, yüzde 4 olan özürlü çalıştırma kotası uygulanmamaktadır. Engellilere sorulmadan çıkarılan Özürlüler Yasası ve yönetmeliklerde bugüne kadar hep geriye doğru bir gidiş yaşandı. Oysa var olan yasalar tam anlamıyla uygulansa bu türlü mağduriyetler yaşanmayacaktı. Öte yandan engellilerimizin de sorunlarını anlatırken kendilerini de sorgulaması ve kesinlikle istismara aracı olmamaları gereklidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı