REKLAMI GEÇ

“Hayatın İçindeyim” dediler

“Hayatın İçindeyim” dediler

Denizli’de yaşayan engelli vatandaşlara yönelik ‘LİYAKAT Akademi’ tarafından, girişimcilik, CV hazırlama ve mülakat teknikleri, iletişim, kişisel gelişim ve nefes teknikleri gibi konularda ‘Hayatın İçindeyim’ eğitimi verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2016 Salı, 15:18

LİYAKAT Derneği, Denizli Rotary Kulübü, Denizli Genç İş Adamları Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Yarın İçin Girişimcilik Sahnede – Engel Hiçbir Yerde’ projesinin son etabında ‘LİYAKAT Akademi’ ‘engelsizler’ için ‘Hayatın İçindeyim’ eğitimleri verdi. 

İnteraktif katılım ile gerçekleştirilen eğitimlerde, ‘iş hayatında nasıl yer alırsınız?’, ‘CV hazırlama ve mülakat teknikleri’, girişimcilik, kişisel gelişim, etkili iletişim, resim, müzik, yoga ve nefes teknikleri konularında bedensel engellilere farkındalık kazandırıldı.

denizli-engelliler-hayatin-icindeyim-dedi-1

Denizli Rotary Kulüp eski dönem başkanı Mürüvet Algümüş’ün açılışını gerçekleştirdiği eğitimlerde; Zorlu Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Bahir Dibekoğlu, İŞKUR Meslek Danışmanı Ahmet İri, Mercan Kimya İnsan Kaynakları Yöneticisi Pınar Ergençtürk ve Yonga Mobilya İnsan Kaynakları Yöneticisi Lale Iştın engellilere iş hayatı ile ilgili bilgiler verdi, sorularını cevapladı.

Engelliler, eğitimlerin ikinci gününde Profesyonel Koç Nurşen Agathe Ergün tarafından ‘Dünden Kalanlar ve 3’lü Beyin Sistemi Nasıl Çalışır’ başlıklı eğitimin ardından, Yoga Eğitmeni Köklen Nart Yıldırım ile ‘Nefes İle Farkında Yaşamak ‘ konulu nefes teknikleri ve yoga eğitimleri aldı. Programın son oturumunda; İletişim Danışmanı Ahmet Gülçağ’ın gerçekleştirdiği ‘Hayatın İçinde İletişim’ eğitiminde gruplara ayrılan engelliler kendi bestelerini yaparak takım çalışmasını öğrendi.

LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, İzmir’de gerçekleştirilen projelerin önce Ege Bölgesi’ne daha sonra Türkiye’ye yayılmasını hedeflediklerini söyledi. Girişimcilik ve istihdamın arttıkça ekonominin daha da güçleneceğini ifade eden Eskinazi, “Girişimciliği desteklemek, girişimci fikirleri artırmak, girişimcilik fikrini yaygınlaştırmak, istihdamın arttırılmasına katkı sağlamak amacı ile sürdürülebilir projeler gerçekleştiriyoruz. İzmir dışında ilk defa gerçekleştirdiğimiz projemizin amacı engelli bireyleri ekonomiye kazandırmak, hayatın içinde olabileceklerini yaşatmaktı. Proje kapsamında elde ettiğimiz geliri de yine onların yararına kullanıyoruz. Çocuklar, gençler, iş dünyası, sanatseverler ve engelliler hep birlikte bir yolculuğa çıktık. Eğitimlerimiz sayesinde çocuklar, genç ve engelliler girişimcilik ve iş hayatı ile tanıştı. Kendilerini ifade etme, sorularına yanıt bulmak şansı yakaladı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı