REKLAMI GEÇ

Haydi Anne Sen de Oku!

Haydi Anne Sen de Oku!

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın 17 Şubat-10 Nisan 2014 tarihleri arasında uyguladığı ‘Haydi Anne Sen de Oku!’ isimli kadınlar arası kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2014 Cuma, 11:06

Ulusal kalkınmaya, yöresel gelişime ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla 1999 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, kurulduğu günden bu yana eğitim ve kültür alanında çeşitli projeler gerçekleştirerek hayata geçiriyor.

Vakıf, 17 Şubat-10 Nisan 2014 tarihleri arasında kitap okumanın önemine dikkat çekmek, teşvik etmek amacıyla “Haydi Anne Sen de Oku!” adıyla Sümer Mahallesi’nde kadınlar arasında kitap okuma yarışması düzenledi. Kadınlar, yarışma süresince, okumak istedikleri kitapları vakıf kütüphanesinden seçerek, evlerinde veya kütüphanede okudu.

Yarışmanın sonucu vakıf kütüphanesinde gerçekleşen ödül töreninde açıklandı. Vakıf üst kurul üyesi Ercüment Erdem, kitap okumanın kişisel gelişim adına önemli olduğunu belirterek, annelerin aile fertlerine örnek olmak gibi bir misyonları da olduğunu söyledi.

Yarışmacılardan Nazlı Irmak, 6.297 sayfa okuyup 20 adet kitabı tamamlayarak, birincilik ödülünü aldı. Irmak, kitap okumayı çok sevdiğini, bu alışkanlığını çocuklarına da geçirmek istediğini söyledi. Abalıoğlu Vakfı’na kitap okumayı teşvik eden bu projesi için teşekkür eden Irmak, bu tür projelerin tekrarlanması ve daha da çeşitlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Anneler, bu proje ile 2 ay boyunca vakıf kütüphanesinden toplam 15.326 sayfadan oluşan 58 kitap okudu. Törende ayrıca yarışmaya katılan tüm kadınlara katılım belgesi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı