REKLAMI GEÇ

Hayvan dostlarından alkışlanacak çaba

Hayvan dostlarından alkışlanacak çaba

Denizli Hayvan Dostları Dernek üyeleri soğuk havalarda sokak hayvanlarını unutmadı. Denizli il sınırlarına bırakılan sokak hayvanlarına ulaşan dernek üyeleri o alanlara çadırlar yaparak hayvanlara barınak oluşturuyor, soğuk kış günlerinde sıcak bir yuva sağlıyor. Hayvanseverler, sokak hayvanlarının beslenmesinde de titiz davranıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2016 Pazartesi, 12:51

Denizli’de soğuk hava kendini tam anlamıyla gösterdi. Denizli’nin ilçe merkezlerine yağmur yağarken yüksek kesimlerde bulunan ilçeler ise kar ile kaplandı.

denizli-sokak-hayvanlari-icin-barinak-yapiyorlar-ic-3

Soğuk hava en çok sokakta yaşayan hayvanları etkiliyor. Sokak hayvanlarına sıcak yuvalar kurabilmek için harekete geçen Denizli Hayvan Dostları Derneği üyeleri hummalı bir çalışma başlattı. Denizli merkezden uzaklaştırarak il sınırlarına bırakılan hayvanlara ulaşan dernek üyeleri yanlarına yorgan, battaniye ve tahtalar alarak iş başına geçti. Tahtaları çevirerek üzerlerine branda örten dernek üyeleri içeriye koltuk, yastık, battaniye koyarak hayvanları sıcak yerde barınmalarını sağlıyor.

denizli-sokak-hayvanlari-icin-barinak-yapiyorlar-ic-4

HAYVANLAR İÇİN ÇORBA KAYNADI
Denizli’nin farklı noktalarında bulunan sokak hayvanlarına el uzatan dernek üyeleri hafta sonunda etkinliklerine devam etti. Sokak hayvanları için barınak oluşturan dernek üyeleri bir kazan içerisinde tavuk etlerini kaynattı, suyuna ekmekleri doğrayarak, hayvanların sıcak yemek yemelerini sağladılar.

denizli-sokak-hayvanlari-icin-barinak-yapiyorlar-ic-2

HAYVANSEVERLERE ÇAĞRI
Kış günü sokak hayvanlarının düşünülmesi gerektiğini belirten Denizli Hayvan Dostu Derneği üyesi Hasret Yılmaz, en çok battaniye ve yorgan ihtiyaçları olduklarını söyledi.

Yılmaz, “Bu kış zamanlarda sokak hayvanlarını düşünmemiz gerekiyor. Soğuktan çoğu telef oluyor. Bizde elimizden geldiğince onlara ulaşmak istiyoruz. En çok battaniye, yorgan, çadır, yiyecek ihtiyacımız var. Kullanmadıkları battaniye, yorgan, çadır gibi eşyalarını bize vermek isteyenler facebook sitemiz Denizli Hayvan Dostları‘na mesaj yollarlarsa biz evlerinden teslim alabiliz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı