REKLAMI GEÇ

Hayvan dostlarından alkışlanacak davranış

Hayvan dostlarından alkışlanacak davranış

Denizli Hayvan Dostları’ndan 20 gönüllü, Hayvan Barınağı’nda bakılan 800’ü aşkın köpek için kazanlar kaynattı, karınlarını doyurdu. Etkinlik 8 saat sürdü.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2016 Perşembe, 12:55

Denizli Hayvan Dostları gönüllüleri farklı bir organizasyona daha imza atarak farkındalık yarattı. Hasret Yılmaz’ın organize ettiği ve Denizli Hayvan Dostları Derneği’nden 20 gönüllü barınaktaki köpekler için bir araya geldi.

denizli-hayvan-dostlari-barinak-8-kazan-yemek-2
Denizli Hayvan Barınağında düzenlenen etkinlikte gönüllülerin katkıları ile alınan etler ve diğer gıdalar 8 kazanda kaynatıldı. 800’ü aşkın köpeğin karnının doyduğu etkinliğe katılan gönüllüler ise ekmek arasına domates, peynir yiyerek iftar yaptı. Saat 19.00’da başlayan etkinlik gönüllülerin 7 bölgeye yemek dağıtmasıysa gece 02.30’da sona erdi.

denizli-hayvan-dostlari-barinak-8-kazan-yemek-3

Ramazan ayında farkındalık yaratmak için böyle bir etkinliği düzenlediğini belirten Denizli Hayvan Dostları Derneği gönüllüsü Hasret Yılmaz, “Bizim dinimizde lüks sofralar kurulup ardından yemeklerin israf edilmesi yok. Bizim dinimizde yanındaki canlı açken onu hissedebilmek için oruç tutulur. Ramazan’da gün boyu aç kalıp akşama sofrayı donatmak doğru değildir. Bizim peygamberimiz 1 hurmayla iftarını açarken, onlarca aç insan, hayvan varken israfların arttığı zamanda 12 aydır oruç tutan hayvanlarımız için yaptığımız bu iftar yemeği etkinliğimiz insanlara küçük bir ders olur umarım” dedi.

denizli-hayvan-dostlari-barinak-8-kazan-yemek-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı