REKLAMI GEÇ

Haziran Hareketi: Yolsuzluk dosyaları açılmalı

Haziran Hareketi: Yolsuzluk dosyaları açılmalı

Birleşik Haziran Hareketi Denizli Meclisi Sözcüsü Orhun Çoban, 7 Haziran seçiminde halkın AKP zihniyetine ve Erdoğan’a “artık yeter” dediğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Haziran 2015 Pazartesi, 09:20

Birleşik Haziran Hareketi, “AKP rejiminden hesap soralım” çağrısıyla alanlara çıktı. Denizli’deki basın açıklaması Candoğan Parkı önünde yapıldı.

Birleşik Haziran Hareketi Denizli Meclisi Sözcüsü Orhun Çoban, 7 Haziran’da yapılan seçimde, halkın Erdoğan ve AKP zihniyetine “artık yeter” dediğini belirterek, yeni dönemde iktidarın yaptıklarından hesap sorulmasını istedi.

Bugün yapılması gerekenin halkın çağrısına ve isteğine yanıt vermek olduğunu kaydeden Çoban, “Yolsuzluk dosyaları açılmalı, dört eski bakanla birlikte Erdoğan hakkındaki yolsuzlukları araştırmak için mecliste bir araştırma komisyonu kurulmalı, halkın paralarını sıfırlayanlar, ayakkabı kutularına dolduranlar Yüce Divan’da yargılanmalıdır. İç güvenlik yasası ve sansür yasaları başta olmak üzere AKP’nin tüm baskı yasaları iptal edilmelidir. Eğitimde gericileşmeyi derinleştiren 4+4+4 uygulamasına son verilmeli, laik ve bilimsel bir eğitim için gereken adımlar atılmalıdır. Haziran 2013 sürecinde uygulanan polis şiddeti soruşturulmalı, Gezi Direnişi’nde “Emri ben verdim” diyen, emri uygulayan tüm sorumlular yargılanmalı, Gezi ailelerinin ve davaların üzerindeki baskılara son verilmelidir. Soma ve Ermenek başta olmak üzere, tüm iş cinayetlerinin sorumluları yargılanmalıdır” dedi..

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı